I NY TIMES IMPRESIONIRAN

VIDEO: Postolje nakon operacije postalo je tradicija Kostelićevih

 Reuters

Svjetska sportska javnost i dalje s oduševljenjem prati uspjeh Ivice Kostelića koji je samo mjesec dana nakon operacije koljena ostvario slalomsku pobjedu u Wengenu. New York Times slavi sportski duh najuspješnije obitelji u Hrvata kojima je penjanje na postolja nakon operacija postala tradicija.

- Svi su govorili 'zaboravite na njega', no ostao sam uporan, poput Abrahama Lincolna - započeo je svoj intervju za NY Times Ivica Kostelić.

Naš najbolji skijaš, kojemu je operacija koljena u prosincu bila osma u karijeri, osvrnuo se i na pravila u super-kombinaciji koja favoriziraju spustaše. Naime, spust traje oko dvije minute, dok slalomska vožnja najčešće nije dulja od 45 sekundi.

- Zamislimo da se utrkujemo Usain Bolt i ja, on na sto metara, ja na 60. Vjerojatno bih ga pobijedio, no to ne bi značilo da sam bolji sptinter od njega - slikovito je opisao 'Profesor'.

- Takva pravila zapravo pljuju u lice slalomašima.

Kostelićev ekspresni povratak na stazu oduševio je i njegove kolege. Amerikanac Ted Ligety smatra Kostelića fenomenom jer 'nitko se ne oporavi od artroskopije u samo dva tjedna'.

- Pomalo sam iznenađen što sam se tako brzo vratio i pobijedio, ali odlični nedjeljni uvjeti također su zaslužni za moj trijumf. Bilo je prilično toplo i tada morate skijati s mnogo osjećaja. To mi odgovara - kaže pobjednik Wengena.

NY Times se osvrnuo i na povezanost Ivice i Janice koja ga prati na svim natjecanjima.

- Naravno da sam ponosna na njega, uvijek sam i bila - izjavila je najuspješnija skijašica u povijesti Olimpijskih igara.

- Kada skijam, uvijek je uz mene. Ne kao trenerica ili nešto slično. Većinu vremena uživa, rekreativno skija i pogleda utrke. Dakako, često mi pomogne kakvim savjetom - kaže stariji brat.

U cijelom tekstu Amerikanci ne skrivaju divljenje putu obitelji Kostelić prema vrhu te njihovim fantastičnim uspjesima. Priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, američki san na hrvatski način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:35