ODLAZAK VELIKANA

VIDEO: LOEB OTIŠAO U PENZIJU Najbolji relijaš svih vremena karijeru završio - prevrtanjem!

U prvom nedjeljnom brzinskom ispitu Loeb je izletio s ceste, te se njegov automobil okrenuo na krov u jarku. Loeb i njegov suvozač Daniel Elena izašli su iz ove nezgode bez ozlijeda
 AFP

Francuski reli servirao je apsurdni kraj jedne grandiozne karijere. Umjesto na postolju, kako se nadao, Sébastien Loeb mirovinu je dočekao - u grabi.

Deveterostruki uzastopni svjetski prvak i najbolji relijaš svih vremena, koji je u oproštajnoj sezoni od WRC-a vozio samo četiri utrke (pobjede u Monte Carlu i Argentini, drugo mjesto u Švedskoj), zaključio je karijeru prevrtanjem svojeg Citroena u rodnoj regiji Elzasu. Nesreća se dogodila na prvoj nedjeljnoj etapi i na dijelu staze gdje nema gledatelja, a Loeb i suvozač Daniel Elena su neokrznuti izašli iz automobila.

- Možda sam na stazu izašao malo prevruć. Poskliznuli smo se na dijelu crnog asfalta. Nije baš završilo kako sam planirao. Htio sam otići do kraja, ali u ovako žestokoj borbi ionako smo morali prekoračiti limite - rekao je 39-godišnji pilot u prvoj izjavi za televiziju Sport+.

Loeb je u tom trenutku držao četvrto mjesto , s pet sekundi zaostatka za vodećim. Borio se da u suton odjaši kao pobjednik, no idealan scenarij spriječile su vremenske neprilike.

- Cesta je bila skliska i prepuna mlaka i do nesreće je, kao što ste vidjeli, moglo jako lako doći - objasnio je Loebov momčadski kolega Dani Sordo.

Jasno je da završetak naglavačke neće upropastiti dojam karijere nakrcane rekordima. Bit će to tek simpatična zgoda za kraj, potencijalni humoristični završetak nekog budućeg biografskog filma.

- Naravno da sam planirao završiti karijeru na upečatljiv način ovdje, kod kuće. Malo mi je žao gledatelja, čekali su da me vide, a nisu dočekali. Ali to je život! Inače je sve OK, već imam puno planova za budućnost - kaže Loeb, koji će sljedeće godine voziti u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC).

Dok jedan Seb odlazi, dvojica ostaju dominirati. Novi svjetski relijaški prvak je Loebov sunarodnjak i neslužbeni nasljednik Sébastien Ogier u Volkswagenu. Istovremeno, situacija u Formuli 1 samo potvrđuje da se za brzinu i pobjeđivanje važno zvati Sebastian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 01:48