VATERPOLO, PH

Vatrepolisti Primorja bolji od Mladosti, udaljeni pobjedu od naslova

Vaterpolisti Primorja izborili su i drugu pobjedu u finalnoj seriji doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske do čijeg osvajanja ih sada dijeli samo jedna pobjeda

U drugoj utakmici doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske večeras je momčad Primorja EB pobijedila zagrebačku Mladost sa 11-5 (2-3, 4-1, 1-0, 4-1) i time su Riječani u seriji na tri pobjede poveli sa 2-0.

Vaterpolisti Primorja izborili su i drugu pobjedu u finalnoj seriji doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske do čijeg osvajanja ih sada dijeli samo jedna pobjeda. To će nakon 76 godina biti druga titula državnog prvaka koju su Riječani osvojili još i 1938. godine kada se klub zvao Viktorija.

Primorje EB je ove godine već osvojila hrvatski Kup i naslov prvaka Jadranske lige i bilo bi pravo "vaterpolsko čudo" da momčad trenera Ivana Asića u srijedu u svom bazenu na Kantridi ne osvoji i naslov prvaka Hrvatske.

Nakon pobjede od 13-7 u prvom susretu, u kojem je Mladost igračima trenera Vjekoslava Kobeščaka prepustili samo prvu četvrtinu koju su golovima Kristijana Milakovića (2) i Martinića dobili sa 3-2, ali najzaslužniji za vodstvo Mladosti bio je sjajni vratar Pavić s pet obrana. Sve ostalo pripalo je Riječanima koji su potvrdili kvalitetu, a poglavito su dobro odigrali u obrani dopustivši Zagrepčanima da iskoriste samo dvije od 11 mogućnosti s igračem više.

Treća utakmica finalne serije za naslov prvaka Hrvatske na rasporedu je u srijedu, 14. svibnja u Rijeci, a samo u slučaju pobjedi Mladosti igrale bi se 4. utakmica 17. svibnja u Zagrebu, a u slučaju ponovne pobjede Mladosti peta odlučujuća utakmica igrala bi se 24. svibnja u Rijeci.

Treće mjesto u PH zauzeli su igrači dubrovačkog Juga CO koji su sa 2-0 u pobjedama svladali splitski Mornar BS koji je natjecanje završio na četvrtom mjestu. U drugoj utakmici igranoj u Splitu u subotu bilo je 13-6 za Dubrovčane.

Još ranije peto mjesto zauzeo je POŠK, šesti je Medveščak, sedmi splitski Jadran, a osmi Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:36