SLIJEDI ITALIJA

Vaterpolisti su spremni za pohod na zlato: Ova momčad može to ostvariti!

Vaterpolski trener Ivica Tucak osvojio je lani s hrvatskim juniorima svjetsko zlato. Uvjeren je da će seniori na europski tron
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Tucak je sa Šibenikom nekoliko sezona odrađivao veliki posao, s hrvatskim je juniorima bio najbolji na svijetu, a sada je na privremenom radu u Herceg Novom. To ga ne sprečava da pomno i na mjestu događaja prati zagrebački Euro:

- Dogovor je bio takav da ja asistiram reprezentaciji na dva turnira, na FINA kupu i Svjetskoj ligi, a da Fatović i Kobešćak nastave posao na Euru. Zasad je sve onako kako je izbornik zamislio i ne vidim problem zbog uvodnog poraza od Crne Gore.

Bilo je nekih problema na početku turnira?

- Nešto slabiji početak je evidentan, no svaka prava ekipa igra tako. Ne vidim razlog da se briljira na startu, najbitnija je forma i igra u drugom tjednu turnira.

Zasad se čini da momčad raste iz utakmice u utakmicu...

- Pokazala je to utakmica sa Španjolcima. Obrana se posložila, Sandro ( Sukno) i Samir ( Barač) dosad nisu bili vidljivi, a sada su na pravom putu. S dobrim Pavićem na vratima i briljantnom atmosferom na tribinama Hrvatska će otići do kraja.

Do zlata, znači?

- Ne treba kalkulirati i razmišljati koliko ćemo dobiti Italiju. Ide se utakmicu po utakmicu, pobjedu za pobjedom. Do zlata, ova momčad to može ostvariti, ima dovoljnu kvalitetu i vodi je se na pravi način.

Upravo je Italija, sljedeći suparnik - najugodnije iznenađenje turnira s četiri dosadašnje pobjede:

- Imaju svježinu, spremali su se cijelo ljeto. Dobro su posloženi, imaju individualnu kvalitetu. No, s agresivnošću koju smo pokazali protiv Španjolske pobjeda neće biti upitna.

Nebitno s kakvom razlikom i konačnim raspletom u skupini:

- Ne treba o tome razmišljati nego ići na pobjedu. U onoj drugoj skupini malo nas je sve iznenadila uvjerljiva pobjeda Mađara nad Srbijom. Više sam od njih očekivao, no bit će vrlo opasan suparnik trećeplasiranoj momčadi iz naše skupine.

To može biti upravo Hrvatska...

- Nema veze, ako se dogodi takav rasplet, uvjeren sam da će naši dečki pobijediti. I Srbi su malo umorni - i oni su u pogonu cijelo ljeto.

Obradović će ipak zaigrati do kraja Eura

Paolo Obradović je, činilo se, gadno nastradao u utakmici sa Španjolcima. Prognoza je glasila - od udarca je puknuo bubnjić i Euro je za njega gotov. Srećom, informacija je dematirana dan uoči Italije.

- Bubnjić nije puknuo, nije ni napuknuo. Još nije sigurno da će igrati protiv Italije. Vidjet ćemo, najvažnije je da ipak dijagnoza nije tako strašna kako se na prvi pogled činilo. On će sigurno igrati u nastavku turnira - poručeno je iz stožera reprezentacije.

Mogući scenariji uoči zadnjih mečeva u skupini

Hrvatska će biti prva u skupini...

1. Ako pobijedi Italiju, a Crna Gora izgubi ili remizira s Rumunjskom

2. Ako pobijedi Italiju sa 4 gola razlike bez obzira na Crnu Goru

3. Ako pobijedi Italiju sa 3 gola razlike, ali s barem 13 postignutih golova

Hrvatska će biti druga 2. u skupini...

1. Ako pobijedi Italiju s dva pogotka razlike bez obzira na Crnu Goru

2. Ako remizira s Italijom, a Crna Gora izgubi od Rumunjske

3. Ako pobijedi Italiju sa 3 gola razlike, ali s manje od 13 postignutih golova

Hrvatska će biti treća u skupini...

1. Ako izgubi od Italije

2. Ako remizira s Italijom, a Crna Gora ne izgubi od Rumunjske

3. Ako pobijedi Italiju s jednim golom razlike, a Crna Gora pobijedi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:14