LJUBAZNO IH ODBIO

U BEOGRADU ŽELE ČERVARA ZA IZBORNIKA ‘Zašto ja kao Hrvat ne bih vodio Srbiju?!’

Červar je ljubazno odbio ponudu, naglasivši da ne odbija iz političkih razloga nego da sada ima druge obaveze
 Ronald Gorsic / CROPIX

Izjava čelnog čoveka Rukometnog saveza Srbije Velimira Marjanovića podigla je buru kod naših istočnih susjeda kad je izjavio da bi na klupi reprezentacije volio vidjeti našeg proslavljenog trenera Linu Červara.

Marjanović je bez ustezanja izjavio da je veliki prijatelj s našim zlatnim olimpijskim i svjetskim prvakom, koji je trenutačno na privremenom radu u makedonskom Metalurgu.

“Mago di Umago” biranim je riječima odgovorio Marjanoviću, zahvalio mu se na svojevrsnoj skrivenoj ponudi. Novinarima iz “Žurnala” ponudio je ovakav odgovor:

- Srbija zaista ima sjajnu momčad i odlične igrače, ali druge me stvari sprečavaju da preuzmem srpsku reprezentaciju. Pritom ne mislim na specifične odnose na relaciji Hrvatska - Srbija i na stvari koje mnoge druge ljude opterećuju. Dolazim iz Istre i nemam taj problem. Osobno me zanimaju samo rad i uspjesi, sve je ostalo posve nevažno.

Čovjek koji je nakon Hrvatske otišao u Makedoniju, i “dolje” se snašao kao svoj na svome, imao je ponudu za vođenje makedonske reprezentacije, no zasad se nije odlučio na takav korak.

- Da, odbio sam, bilo bi to nekorektno prema ljudima iz mojeg kluba. Što se Srbije tiče, sve je rekao gospodin Marjanović osobno, svjestan je da je tako nešto bila “nemoguća misija”.

Lino je ipak ponudio svoje viđenje srbijanske reprezentacije ostavivši “vrata otvorenima”.

- Srbija ima igrače i momčad da se na svakom natjecanju bori za odličja i uvijek se iznenadim kad se takvo nešto ne dogodi. Ne znam kako je to moguće. Kad bih jednog dana postao izbornik Srbije, ta bi se reprezentacija borila za zlato. Ja na drugi način i ne znam funkcionirati - zaključio je Červar.

Lino trenutačno nije slobodan, šteta je što to nije ni naš izbornik Slavko Goluža. Ne snađu li se u Srbiji u dogledno vrijeme po pitanju ozbiljnog i uspješnog trenera, bilo bi zaista interesantno vidjeti nekog od dvojice naših uspješnih stručnjaka na klupi “Orlova”. Možda bi im pružili recept za uspjehe kakve već godinama ostvaruje hrvatska reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:34