POVRATAK GOLFU

Tiger sigurno neće biti tigar od papira

Tiger Woods vraća se na ‘bojno polje’. Srećom po ljubitelje sporta, na ono na kojem se igra lopticama i palicama i s ‘bezazlenim rupicama’
Tiger Woods walks to the 14th green during the Arnold Palmer Invitational golf tournament in Orlando in this March 12, 2008 file photo. The world number one golfer was seriously injured in a car accident on Friday, a Florida newspaper reported. The Orlando Sentinel, citing the Florida Highway Patrol, said Woods' car struck a fire hydrant and a tree in Florida's Isleworth community, near Orlando. REUTERS/Hans Deryk/Files (UNITED STATES SPORT GOLF)
 Reuters

ZAGREB - Najbolji svjetski golfer Tiger Woods ostavio je iza sebe ovisnost o seksu, riješio se te pošasti na terapijama koje su urodile plodom, barem sam tako kaže.

- Još uvijek moram dosta raditi na privatnom životu kako bih zaboravio sve što mi se dogodilo posljednjih mjeseci. U jedno sam siguran, vraćam se golfu bez kojeg sam proživljavao težak period u životu.

Iako je zadnji put nastupio još u studenome u Australiji na tamošnjem Mastersu, Woodsovi konkurenti uvjereni su da će se u Augusti 8. travnja pojaviti tigar koji nije od papira.

Colin Montgomerie izjavio je da se Woods vraća opasniji nego ikada:

- Potpuno sam siguran da se Tiger uopće ne bi vraćao da nije siguran u to da može pobijediti. Nijedan igrač u povijesti nije mentalno toliko jak kao on. Onog trena kad stupi na teren, on će iz glave izbaciti sve ostalo. U tom trenutku nikakvi problemi za njega više neće postojati. Jednostavno će ih blokirati.

Tigerovih majstorija na terenu zaželjeli su se apsolutno svi, i na CBS-u očekuju da će njegov ‘come back’ porušiti sve rekorde gledanosti.

- Obamina borba za reformu zdravstvenog sustava, rat u Iraku, sve će to pasti u drugi plan u trenutku kada Woods prvi put uzme palicu u ruke i zakorači na teren Augusta Nationala na kojem je prije 14 godina kao 21-godišnjak postao prvi obojeni igrač koji je osvojio neki Masters turnir. Teren koji je četiri puta napuštao kao pobjednik i na kojem će za desetak dana tražiti novu potvrdu da je, unatoč svemu, najbolji na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:28