BLANKA BEZ SUPARNICE

Tia Hellebaut zbog druge trudnoće završava karijeru!

Peking, 230808.29. Olimpijske igre u Pekingu, atletika na Nacionalnom Stadionu poznatiji kao Pticije gnijezdo, finale zenskog skoka u vis, Blanka Vlasic osvojila srebrnu medalju a Tia Hellebaut iz Belgije zlatnu.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Olimpijska pobjednica u skoku u vis Tia Hellebaut (32) ponovno je trudna i u srijedu će objaviti kako završava karijeru, izvještavaju belgijski mediji..

Atletičarka koja je u Pekingu 2008. osvojila zlatnu medalju zbog manjeg broja pokušaja na pobjedničkoj visini (2.05) od naše Blanke Vlašić objavila je krajem te godine kako se povlači zbog trudnoće.

U ljeto prošle godine je rodila kćer Lotte, a 16. veljače ove godine, točno na svoj 32. rođendan, najavila je povratak sportu sa željom da u Londonu 2012. brani olimpijski naslov. Obrana europskog naslova prije nekoliko tjedana u Barceloni joj nije uspjela. Zauzela je peto mjesto s preskočenih 1.97 metara u finalu u kojem je Blanka Vlašić osvojila zlato (2.03).

Do novih dvoboja hrvatske i belgijske atletičarke, čini se, neće doći jer će, tvrde lokalni mediji, Hellebaut objaviti definitivan završetak karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 01:26