OPROŠTAJ OD LIGE PRVAKA

Težak poraz CO Zagreba: Barca demonstrirala snagu!

Terapija uspjela, pacijent mrtav. Rukometaši CO Zagreba oprostili su se od Europe već nakon prve utakmice s Barcelonom
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Kao i mnogo puta do sada u proteka dva desetljeća, Barcelona je protutnjala kroz Zagreb i uništila snove hrvatskom prvaku o zapaženoj ulozi u Ligi prvaka. Konačnih 26-33 je rezultat kao preslikan iz svih dosadašnjih sučeljavanja dvaju starih suparnika u najelitnijem rukometnom natjecanju. Na uzvratu u Barceloni za sedam dana ne može se očekivati čudo.

Kao što Dinamo već desetljećima čeka proljeće u Europi, tako CO Zagreb sanja o pobjedi nad Barcelonom. Ne samo u Zagrebu već uopće. I jedni i drugi morat će čekati barem još godinu dana. Prokletstvo se u Arenu prenijelo iz Ledene Doma sportova.

Pet dana prije prve utakmice protiv Barcelone Zoran Gobac smijenio je trenersku postavu Maglajlija/ Bašić i postavio Nenada Kljaića kako bi šok terapijom probudio momčad. Gobac je postigao što je tražio, momčad je zaista bila šokirana, ali očito ne onako kako je on to zamislio. Novi poraz od suparnika koji nikad u povijesti nije pao u Zagrebu, mogao je kreirati bilo tko. Dakako, težak poraz nije Klajićeva krivnja jer je on malo toga mogao napraviti u pet dana koliko je kormilu momčadi.

Nažalost, štogod je moglo poći po zlu, pošlo je po zlu u subotu navečer u Areni.

- Ne smijemo primiti 18 golova u poluvremenu - rekao je Kljaić u najavi, a njegova je momčad na poluvremenu gubila 12-17. Zlobnici bi rekli, pogodio je Kljaić, no on je poželio 10-12, a ne 17 primljenih pogodaka.

Patrik Ćavar, legenda obiju klubova ponudio je recept uoči utakmice: Zagrebu za pobjedu treba raspoloženi vratar i dobra obrana, no ni jedno ni drugo Kljaić nije imao u ovoj utakmici. Dok su Škof (branio veći dio utakmice) i Šego u prvom poluvremenu imali ukupno dvije obrane, s druge je strane Danijel Šarić čak 16 puta izlazio kao pobjednik iz bliskih susreta sa Zagrebovim napadačima. Čovjek je ‘skinuo’ sve što je bilo moguće i pravo je čudo da Zagreb na poluvremenu nije gubio i 10 razlike.

- Ne smijemo doći u veliki minus kao protiv Ciudad Reala i HSV-a i onda na silu loviti rezultat - rekli su praktično svi igrači CO Zagreba u najavi utakmice, a zatim su dopustili upravo to. U ogled su krenuli s 0-4 uz gomilu zapucanih ‘zicera’ i povratka nije bilo.

Baš sve što se moralo učiniti, nije s sprovelo u djelo, sve što se nije smjelo dogoditi, dogodilo se. Da je današnja Barcelona toliko bolja momčad od današnjeg Zagreba, ne bismo prigovorili niti jednu riječ... Ali nije toliko bolja.

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Zagreb CO – Barcelona 26-33

Kolding – Montpellier 26-26

Valladolid – Rhein-Neckar Löwen 29-30

Kielce - HSV 24-30

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:14