SANKT PETERBURG

TALAČKA KRIZA ‘MEDVJEDA’ NA AERODROMU ‘Golman ima vizu Paname, on ne smije ući u Rusiju!'

Mark Dekanich i Robert Koren pušteni su iz zračne luke tek nakon što su policajkama obećane ulaznice za utakmicu
 Bruno Konjević/CROPIX

Sankt Peterburg, Venecija sjevera, danas je postao prva postaja Medveščaka na prvoj gostujućoj turneji.

Grad u kojem ne možete pobjeći od sporta tako je postao još jedna stanica Medveščakove povijesti. I prije izlaska na megdan jednom od ponajboljih hokejaša današnjice, Ilji Kovaljčuku i prijateljima, “medvjedi” su preživjeli pravi kraval. Zračna luka Pulkovo 2 postala je poprištem sportsko-talačke krize u kojoj su dvojica hokejaša prve momčadi ostali zatočeni na granici. Vratar Mark Dekanich i napadač Gal Koren nisu prošli na kontroli jer njihove vize nisu bile ispravne.

Spasitelj Gojanović

Tako je na Dekanichevoj pisalo da dolazi iz Paname, iako je rođeni Kanađanin, a na Korenovoj ispravi je pisalo da je Hrvat iako se nada nastupu za slovensku reprezentaciju na Igrama u Sočiju.

Nakon sat vremena natezanja, stvari su u Sankt Peterburgu riješene na obostrano zadovoljstvo graničnih policajki i hokejske ekspedicije. Djevojke su malo ubrzale proceduru i pustile momke da se pripreme za ogled s jednim od najbogatijih klubova u KHL-u, ali su pritom zaradile broj telefona predsjednika Damira Gojanovića. Prvi čovjek kluba im je obećao ulaznice za utakmicu protiv SKA-a i večer prije utakmice pokazao je SMS kojim ga nove navijačice Medveščaka podsjećaju na obećanje. Gojanović ga, naravno, nije prekršio pa su četiri policajke večeras bile u Ledenoj palači. Sankt Peterburg je ovih dana sjajno mjesto za sportske zaljubljenike.

Danas je počeo glavni dio 19. izdanja ovdašnjeg teniskog ATP turnira, SKA je odigrao prvu domaću utakmicu nakon maksimalnog učinka na četiri gostujuće, na brojnim se plakatima oko glasovitog muzeja Ermitaž najavljuje čak i boksački meč Rusije i Hrvatske, ali najveći je hit u gradu ipak Zenit. Momčad Luciana Spalettija dobila je osam od posljednjih devet utakmica i Hulkov je dres jedan od najprepoznatljivijih komada odjeće u gradu.

Kovaljčuk jači od Hulka

Ipak, hokejska superzvijezda, barem prema našem dojmu, dobila je bitku s nogometnim strip junakom. Kovaljčukova sedamnaestica krasi gotovo svaki bar u glavnoj gradskoj ulici Nevskij prospekt u kojoj se nalazi i ogroman fan shop SKA-a. Doduše, nešto niže na glavnoj je ulici i Zenitov fan shop koji se proteće na neusporedivo većem prostoru.

Sankt Peterburgom naveliko se najavljuju i ZOI u Sočiju. Više od pet mjeseci prije početka Igara skupi ruski projekt naveliko se reklamira u gradu. Tako je u nedjelju navečer Soči 2014. u koprodukciji s partnerima održao veliku promociju pred Zimskom palačom. Ipak, Putin mora nekako opravdati ulaganja u najskuplje Igre u povijesti čiji je planirani rashod već sada prešao 50 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:25