SLIJEDE RUMUNJI

Sukno: Italija nam je pomogla, sad možemo biti prvi u skupini

Prva dva kola vaterpolskog Eura donijela su iznenađenja, no Euro za Hrvatsku, kaže izbornik Rudić, tek počinje
Zagreb, 300810.Bazen M;ladosti na Savi.29. Europsko prvenstvo u vaterpolu, utakmica 2.kola,Hrvatska - TurskaNa fotografiji: Petar Muslim Yigithal Hantan.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Pobjeda nad Turskom poslije poraza od Crnogoraca, to je hrvatski skor. Ništa neobično, ništa posebno, smatra Ratko Rudić:

- Neki su noviteti vidljivi, neke se momčadi dižu, neke vraćaju. Italija je dobila europske prvake Crnogorce i svjetske viceprvake Španjolce. Oni su pozitivno iznenađenje - i po rezultatima i po igri. Rumunji su dobri, Grci i Nijemci također.

Neki se dižu, neki se vraćaju

U našoj se skupini pet reprezentacija bori za tri mjesta u završnici. U B skupini je slično, igra se zanimljiv turnir, no on za nas tek počinje utakmicom s Rumunjskom. To je naša prva set lopta.

A o Rumunjima:

- Dobro se kreću, puno plivaju, dobro su pokriveni na svim pozicijama. Neće biti lako, no mi sada nakon poraza od Crne Gore ne možemo više kalkulirati.

Iskusni Igor Hinić također je oprezan uoči utakmice s Rumunjima koja se igra u srijedu u 20.45:

- Bit će to vrlo tvrda utakmica, imaju odličan igrački kadar. Digla ih je pobjeda protiv Španjolske i trebamo biti oprezni.

Utakmicu po utakmicu

Sandro Sukno, najmlađi igrač u reprezentaciji, malo se osvrnuo na poraz od Crne Gore u prvom kolu:

- Nije nas ubio strah zbog punih tribina, nije to razlog. Ipak je to bila Crna Gora. Stigli smo njihovih 7-5 i kod 8-8 primili gol iz daljine koji nismo smjeli. To nas je izbacilo iz ritma. No, sad kad je Italija dobila Crnogorce, možemo još uvijek biti i prvi u skupini, no ne treba ići toliko unaprijed. Samo utakmica po utakmica. Idemo prvo dobiti Rumunje. Moramo ih pobijediti i pobijedit ćemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:52