SKIJANJE

Spust u Bormiju: Trijumf Svindala, Natko Zrnčić-Dim tek 54.

Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Hannes Reichelt s zaostatkom od 39 stotinki, dok je Kanađanin Erik Guay bio treći sa 51 stotinkom sporijim vremenom od kolosa iz Osla
 AFP

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal pobjednik je spusta za Svjetski kup koji se vozio u talijanskom zimovalištu Bormiu, te je povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku.

Svindal je do 25. pobjede u karijeri došao impresivnom brzinom u samoj završnici druge najduže spustaške staze Svjetskog kupa. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Hannes Reichelt s zaostatkom od 39 stotinki, dok je Kanađanin Erik Guay bio treći sa 51 stotinkom sporijim vremenom od kolosa iz Osla.

Ivica Kostelić je propustio spust u Bormiu, dok je Natko Zrnčić Dim imao 3.55 sekundi sporije vrijeme od pobjednika, što mu je bilo dovoljno za 54. mjesto.

U ukupnom poretku Svindal je povećao svoje vodstvo i sada ima 630 bodova, Marcel Hirscher je drugi s 435, Ted Ligety treći s 329 bodova, dok je Ivica Kostelić sada 37. s 99 bodova. U poretku spusta Svindal vodi s 300 bodova ispred Guaya s 207.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:24