DRUGA ZAREDOM

SLAVLJE U LEDENOJ Medveščak ulazi u novu seriju, nakon kaznenih udaraca pao Admiral

 Tomislav Kristo / CROPIX

Hokejaši Medveščaka uspjeli su ostvariti još jednu domaću pobjedu. U dvoboju najmlađih momčadi u KHL-u, nadigrali su momčad Admirala iz Vladivostoka i to nakon raspucavanja penala.

Makar je nakon prvih 40 minuta sve izgledalo divno i krasno za Medvjede. Vodili su 2:0, kontrolirali su utakmicu, imali apsolutnu nadmoć, bez većih problema su poništavali svaku situaciju s igračem manje (a bilo ih je do tada pet) i mirno su plovili prema još jednoj domaćoj pobjedi.

Onda je krenuo show Barryja Brusta. Vratar Medveščaka zaradio je samo u drugoj trećini čak tri isključenja, ali ono posljednje, već kada je vrijeme za igru u drugoj trećini isteklo, bilo je kobno. Jer na početku posljednje dionice Rusi su Brustov nestašluk napokon i kaznili. Bortnikov je zabio s igračem više, dovoljno da se Admiral razgoropadi, a samo dvije i pol minute Bortnikov je ponovo bio strijelac za izjednačenje.

U međuvremenu se potpuno razbranio i gostujući vratar Joakim Lundstrom pa je odluka o pobjedniku otišla do produžetaka. Mark Popovic donio je radost navijačima u Ledenoj, ali samo nakratko budući da su suci gol poništili jer je branič Medveščaka pločicu u gostujuću mrežu namjerno ugurao klizaljkom.

Odlučivalo je tako na koncu raspucavanje penala. Zanimljivo, Admiral je pri tome zamijenio vratare, umjesto Šveđanina Lundstroma branio je 22-godišnji Jevgenij Ivanikov. Ali nije pomoglo, Matt Ellison je zabio za pobjedu Medveščaka.





MEDVEŠČAK - ADMIRAL: 3 - 2

(1:0, 1:0, 0:2 - 0:0 - 1:0)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 6.267. Suci: Pihaček, Romaško, Otmahov, Sivov.

STRIJELCI: 1:0 - Jessiman (Kane, 11), 2:0 - Ellison (Vesce, Ryan, 36, PP), 2:1 - Bortnikov (Drugov, 42), 2:2 - Bortnikov (Drugov, Gračjev, 45), 3:2 - Ellison (pen)

MEDVEŠČAK: Brust, Vasiljević - Martinović, Carle, Thomas, Murley, Cheechoo - Švarny, Pikarainen, Vesce, Ryan, Ellison - Popovic, Katic, Walker, Murray, Bjorkstrand - G. Koren, Glumac, Kane, Jessiman.

TRENER: Mark French.

ADMIRAL: Lundstrom, Ivanikov - Osipov, Ternavskij, Lisin, Nikitenko, Ugarov - Porseland, Antropov, Bergfors, Gyunge, Schutz - Zemčjonok, Poliščuk, Drugov, Gračjov, Bortnikov - Kostromitin, Pervušin, Barbašev, Kuznjecov.

TRENER: Hannu Jortikka.

ISKLJUČENJA: Medveščak 12 minuta (Cheechoo, Švarny, Brust 3, Jessiman,), Admiral 8 minuta (Gyunge, Bortnikov, Drugov, Ternavskij)

UDARCI NA GOL: Medveščak 46 (15+15+13+3), Admiral 21 (3+11+7+0).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:42