PREDSJEDNIK LEN-a

'San je propao, ali bit će dobar i bazen na Mladosti'

Nory Kruchten, predsjednik LEN-a, Europske organizacije vodenih sportova, uvjeren je da će Zagreb organizirati najbolji vaterpolski Euro dosad - bez obzira na to što je propala ideja da se održi u Areni Zagreb
 Ivan Kuharić / Cropix

ZAGREB - Danas će na Trgu bana Josipa Jelačića (20.00) biti izvučene skupine vaterpolskog Europskog prvenstva, koje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati u Zagrebu.

- Imali smo san. No, u životu nije sve kao u snovima. Treba biti optimist i vjerovati da će i na Mladosti biti organizirano velebno prvenstvo za pamćenje - rekao je Kruchten koji je u Zagreb doputovao na ždrijeb.

Vrata Arene zatvorena

Na engleskom je Kruchtenovo obraćanje djelovalo moćnije. “I had a dream!” Izjava u slovo jednaka onoj proročanskoj Martina Luthera Kinga.

On je imao san, imao ga je i predsjednik HVS-a Perica Bukić. Nažalost, nije se ostvario i Euro će se u Zagrebu igrati na bazenu Mladosti uz Savu.

- Malo sam razočaran, no ponekad je san ljepši od stvarnosti - zaključio je Kruchten te ponovio da je sretan što se Euro održava u Hrvatskoj.

Dakako, stvarnost je katkad zaista ljepša od snova, barem kad je riječ o noćnim morama. A noćna se mora mogla ostvariti da je LEN Hrvatskoj uzeo organizaciju Eura.

Uklanjanje ‘balona’

- Razmišljali smo o tome kad se kasnilo s uplatama kotizacije, ali sve će biti u redu. Dio duga je podmiren, a za ostalo smo dobili garancije, i od same Vlade RH. Ne bojimo se, bit će to ipak najbolji Euro dosad, Hrvati su poznati kao odlučni organizatori velikih natjecanja - zaključio je Kruchten.

Na bazenu na Savi nikakvi radovi još nisu počeli, “balon” nad vanjskim bazenom još je u upotrebi.

Najavljene montažne tribine za 5000 gledatelja postavit će se vrlo lako, a “balon” se još lakše sklanja. Sve će u dlaku biti isto kao i 1996. kad je Zagreb organizirao Final Four.

Igrat će se vani, a zagrijavati u unutarnjem bazenu. Zagreb će i bez Arene organizirati dojmljivo natjecanje.

Nakon sramotnog Final Foura u Napulju nemoguće je organizirati ni približno loše vaterpolsko natjecanje.

Svaka skupina - skupina smrti

Ždrijebaju se dvije skupine sa šest momčadi. Najbolji s Eura u Malagi su nositelji. Srbija i Crna Gora u prvom nizu, Hrvatska i Mađarska u drugom, Italija i Njemačka u trećem. Moguća skupina: Srbija, Hrvatska, Italija, Grčka, Rusija, Španjolska.

Rudić i dečki kreću po prvo europsko zlato

Hrvatski zbornik Ratko Rudić s Hrvatskom je uzeo svjetsko zlato 2007. u Melbourneu te svjetsku broncu lani u Rimu. I u Hrvatskoj će ići po odličje.

- Trebali bismo biti kompletni, a ne krnji kao lani bez Jokovića, Markovića, Muslima... Nije bitno koga ćemo dobiti u skupini ako mi budemo na nivou. Velika je stvar što je LEN konačno promijenio pravilo te se za Euro može prijaviti 20, a ne 15 igrača kao dosad. Sad ozljede neće toliko krojiti rezultate - rekao je Rudić.

Igor Hinić dodao je da mu je drago što pred kraj karijere ima mogućnost igrati Euro pred domaćim navijačima. Rudić mu je brzo uzvratio protupitanjem:

- Kakav kraj karijere?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:25