‘ČISTKA’ U KUTIJI ŠIBICA

Samo Balić i Gal sigurni od otkaza nakon Barcelone

Ivano Balić i Gyula Gal jedini su sigurni da će preživjeti čistku i sljedeće sezone igrati u redovima CO Zagreba
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Slijedi potpuni remont momčadi nakon druge utakmice s Barcelonom. Balić je odigrao sezonu bolju nego onu prošlu, Gal je zadovoljio. Svi su ostali igrači podbacili - zaprijetio je glavni menadžer Zoran Gobac.

A Gobac obično ne govori u vjetar i obećanja (i prijetnje) u pravilu pretvara u djela. Drugim riječima, mnogi igrači trebali bi se ozbiljno zabrinuti za status u klubu, mogli bi već kontaktirati osobne menadžere ili odvjetnike. Naravno, kao asistenciju u traženju novog kluba ili pak zaštitu prava ako imaju ugovor koji ne istječe, a nađu li se na transfer listi.

Sezona još nije gotova i logično je da Gobac ne želi imenovati one koji će u kadrovskoj križaljki biti prekobrojni. Unatoč tome, neke su stvari jasne.

Vanjska linija je ove sezone bila dosta problematična, no u njoj su tri igrača ipak gotovo sigurna. Balić je priča za sebe, posebno nakon odlične sezone, a Tonči Valčić i Kiril Lazarov također bi trebali biti “beton” jer su igrači vrhunske klase s kakvima CO Zagreb može tražiti iskorak među najbolje. Na žalost po mnoge, dodaju li se Štrlek i kapetan Horvat, na tom se dijelu zaustavlja popis onih na koji će sigurno preživjeti “čistku” svlačionice.

Većina igrača ima ugovore koji su valjani i dogodine - osim Mirze Džombe i Ljube Vukića te se i njih dvojica nalaze na skliskom tlu. Baš zbog toga - pogotovo njih dvojica bez obzira na to koliko to ružno zvuči kad je riječ o legendi Mirzi.

Iako se mnogima ne sviđa njihova izvedba na parketu, mladi reprezentativci Gojun i Kopljar najvjerojatnije će ostati stupovi obrane CO Zagreba. Bez obzira na to što je Gobac izjavio da žele igrače koji igraju u oba pravca, a njih dvojica najčešće to nisu.

S obzirom na interes za angažmanom srpskog vratara Darka Stanića i perspektivu mladog Ivana Pešića, ni odlični Gorazd Škof nije siguran iako je često proteklih sezona bio ponajbolji Zagrebov igrač.





Jedno je sigurno, nemoguće je stoposto točno anticipirati kakvu će sudbinu doživjeti pojedini igrači. Ovisi to o puno faktora - o uvijek varljivim finacijama i o kvaliteti malog broja igrača koji će biti slobodni na tržištu i koji mogu doći kao potencijalna pojačanja.

A sve se to vrlo lako moglo spriječiti. Momčad hrvatskog prvaka mogla je još uvijek biti u igri, a ne na pragu preranog ispadanja iz Lige prvaka. Igor Vori i Domagoj Duvnjak nisu smjeli otići! Da ta dva “mornara” sa Zagrebova “broda” nisu “isplovili” u pravcu Hamburga, Zagrebov bi tajnik Ante Ančić unaprijed mogao raditi na poslovima rezervacije puta i smještaja u Kölnu. Da, tamo gdje će se igrati prvo izdanje rukometnog Final Foura. Tamo gdje je Zagreb morao biti...

SIGURNO OSTAJU

Ivano Balić

Gyula Gal

Kirili Lazarov

Tonči Valčić

Manuel Štrlek

Zlatko Horvat

GOTOVO SIGURNI

Jakov Gojun

Marko Kopljar

Luka Raković

UPITNI

Gorazd Škof

Mirza Džomba

Ljubo Vukić

Frank Loke

Marino Marić

Denis Špoljarić

Josip Valčić

Marin Šego

Luka Bumbak

Nikola Špelić

OTIŠLI

Dragan Gajič

Zoran Lubej

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:02