VELIKA SEZONA

Renato Sulić u najboljoj momčadi Lige prvaka

 Nenad Dugi / CROPIX

Rukometaši njemačkog Kiela prvi su finalisti Lige prvaka, nakon što su u Kölnovoj Lanxess Areni svladali mađarski Veszprem rezultatom 29-26.

Mirko Alilović i Renato Sulić nisu uspjeli izboriti dvoboj za naslov prvaka Europe, jer je "domaćin" Kiel imao za nijansu raspoloženije pucače i sjajnog Andreasa Palicku na svom golu.

Gudjon Valur Sigurdsson zabio je šest, a Aron Palmarsson sedam pogodaka u redovima njemačke momčadi, dok je spomenuti Palicka obranio 11 udaraca prema svojem golu.

Kod Mađara je bivši igrač Kiela Momir Ilić bio najefikasniji s pet pogodaka, dok su po četiri pridodali Cristian Ugalde i Laszlo Nagy. Alilović je obranio devet lopti iz igre i dvije sa sedam metara, dok je Renato Sulić zabio dva pogotka iz tri pokušaja.

Renato Sulić je izletio u 43. minuti, direktni crveni karton. “Rigao je vatru” nakon utakmice. Emotivac kakav već jest.

- Ovo je sramota za rukomet, nema smisla. Ovakvo suđenje u polufinalu Lige prvaka...

ovo nije za njemačku

Uz suđenje nije bilo ni koncentracije.

- A kako, kada izletiš u 2. minuti bezveze, kada dobiješ crveni bezveze, zato što te čovjek čupa, a ne smiješ se ni oduprijeti. Lako je bilo dosuditi nešto u našu korist kada se Kiel dignuo na tri razlike. Oni su preiskusna momčad da bi to propustili. To se jednostavno više ne smije igrati u Njemačkoj - silno razočaran bio je Sulić, kojeg su s tribina bodrili supruga i šest riječkih prijatelja.

Veszprem je vodio tijekom cijelog prvog poluvremena, a Kiel je u samoj završnici poravnao rezultat (13-13), da bi sredinom nastavka prelomio rezultat munjevitim kontrama, nakon sjajnih reakcija u obrani.

Drugog finalistu saznat ćemo nakon drugog polufinalnog ogleda između španjolske Barcelone i drugog njemačkog predstavnika Flensburga.

Rukometaši njemačkog Flensburga na senzacionalan su način izborili finale Final Foura Lige prvaka. U kelnskoj su areni nakon izvođenja sedmeraca izbacili najvećeg favorita turnira – Barcelonu.

Barcelona je nakon 52 minute utakmice vodila s 32-26 i činilo se da će se priključiti drugom njemačkom predstavniku na ovom Final Fouru, Kielu, u finalu. No Nijemci su, kao i obično, ostali uporni do samog kraja utakmice, te su u posljednjoj sekundi golom Hölgera Glandorfa najprije odveli utakmicu u produžetak, ostavivši pritom Barcelonu bez gola u posljednjih osam minuta. Barceloni su suci uzeli loptu sedam sekundi prije kraja utakmice, a onda su Nijemci u tri dodavanja prešli cijeli teren i zabili za 32-32.

Katalonci su i u produžetku imali prednost, ne veću od dva pogotka, no dva produžetka po pet minuta završila su bez pobjednika, iako je Barcelona imala posljednji napad od nekoliko sekundi s igračem više na terenu. Pucao je Nikola Karabatić, a obranio je Sören Rasmussen.

Upravo je spomenuti Karabatić bio tragičar sedmeraca, jer je jedini on, u drugoj seriji izvođenja, promašio, točnije Mattias Andersson mu je obranio udarac.

Najbolji strijelci poraženog sastava bili su Victor Tomas i Kiril Lazarov sa po šest pogodaka, dok su kod pobjednika Steffen Weinhold i Hölger Glandorf zabili po osam!

Rukometna Liga prvaka, Final Four, polufinale:

Kiel – Veszprem 29-26

Flensburg – Barcelona 41-39 (32-32, 36-36), nakon sedmeraca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38