DOMINACIJA BIKOVA

Red Bullu prvi startni red na VN Kine

Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel, right, of Germany leads teammate Mark Webber of Australia early in the the Malaysian Formula One Grand Prix in Sepang, Malaysia, Sunday, April 4, 2010. (AP Photo/Mark Baker)
 AP

Dvojica Red Bullovih pilota startat će iz prvoga reda u Veliku nagradu Kine, četvrtu utrku kalendara Svjetskog prvenstva u Formuli 1. Pole-position ostvario je Sebastian Vettel.

Ukupno je to mladom Nijemcu osmi takav rezultat karijere (treći ove sezone), a do njega je došao u subotu odvezavši najbrži krug tijekom kvalifikacija na stazi u Šangaju. Pobjedničko vrijeme kruga vozača koji tijekom tri slobodna treninga nije niti jednom bio najbrži pritom je iznosilo 1:34.558.

Iz prvoga će startnog reda u utrku krenuti i Mark Webber. Australski je vozač najbolje pratio momčadskog kolegu da bi ciljnu ravninu prošao s 0.248 sekundi zaostatka za Vettelom.

- Nisam bio zadovoljan jučerašnjim slobodnim treninzima, kao niti ovim posljednjim, pa sam itekako sretan ovim korakom prema naprijed. Našao sam savršenu putanju, a ona je donijela četvrti uzastopni pole-position za Red Bull. Dokazujemo da imamo dobre bolide, bez obzira na stazu na kojoj se utrkujemo. Sretan sam. I vrlo zahvalan našim mehaničarima koji nisu stigli niti ručati koliko su posla imali zbog promjena koje su radili između slobodnih treninga i kvalifikacijske utrke - izjavio je Vettel.

Nakon "tihih" slobodnih treninga na svoje je došao i Ferrarijev Fernando Alonso kojem je pripalo treće vrijeme kvalifikacija, dok će uz njegov bok u utrku startati Mercedes GP-ov Nico Rosberg, koji je još jednom bio bolji od timskog kolega Michaela Schumachera (deveti).

Treći startni red pripao je posljednjim svjetskim prvacima, vozačima McLaren-Mercedesa. Branitelj naslova Jenson Button ostvario je peto vrijeme kvalifikacijske utrke, a njegov prethodnik na tronu, Lewis Hamilton, šesto.

Velika nagrada Kine, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:34.558

2. Mark Webber Red Bull-Renault 1:34.806

3. Fernando Alonso Ferrari 1:34.913

4. Nico Rosberg Mercedes GP 1:34.923

5. Jenson Button McLaren-Mercedes 1:34.979

6. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:35.034

7. Felipe Massa Ferrari 1:35.180

8. Robert Kubica Renault 1:35.364

9. Michael Schumacher Mercedes GP 1:35.646

10. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:35.963

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:21