FINALE PRVENSTVA

PRIMORJE KRENULO PO TROSTRUKU KRUNU Riječani razbili Mladost u zadnje dvije četvrtine

 Tea Cimaš/CROPIX

U prvoj utakmici doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske večeras je momčad Primorja EB pobijedila zagrebačku Mladost sa 13-7 (2-1, 4-3, 2-1, 5-2) i time su Riječani u seriji na tri pobjede poveli s 1-0. Susret je odigran na plivalištu Kantrida, a sudili su pred 400 gledatelja Gomez i Savarese iz Italije.

Vaterpolisti Primorja izborili su prvu pobjedu u finalnoj seriji doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske i najavili da bi se nakon 76 godina mogli okititi naslovom državnog prvaka. Posljednji put im je to uspjelo još davne 1938. godine kada su se zvali Viktorija.

Momčad trenera Ivana Asića, koja je ove godine već osvojila hrvatski Kup i naslov prvaka Jadranske lige, mogla bi, prije odlaska na završni turnir Lige prvaka u Barceloni osvojiti i naslov prvaka Hrvatske. Zapravo svi poznavatelji vaterpola očekuju da će do naslova doći "trokorakom" jer pomlađena momčad Mladost još nije dorasla u ovom trenutku vjerojatno najboljoj vaterpolskoj momčadi na svijetu.

Mladost je vodila samo na početku, a Primorju se "opasno" primakla početkom treće četvrtine kada je golom Milakovića smanjila na 6-5. Sve ostalo pripalo je "primorjašima", a posebno četvrta četvrtina kada su potpuno zagospodarili bazenom. Mladost nije uspjela zaustaviti sve zvijezde u sastavu Primorja, a i slabo je koristila prednost igrača više.

Druga utakmica finalne serije na rasporedu je u subotu, 10. svibnja u Zagrebu, a treća u srijedu, 14. svibnja u Rijeci. Termini mogućih 4. i 5. utakmica su 17. svibnja u Zagrebu i 24. svibnja u Rijeci.

PRIMORJE EB - MLADOST 13-7

PRIMORJE EB: Vićan, Radu 2, Peroš, Knapić 1, De. Varga 2 (2), Sukno 1, Muslim, Petrović 1, Da. Varga 1, Obradović 1, Šetka, Garcia 3, Jelovina, Buljubašić 1.

MLADOST: Pavić, Bukić 1, I. Milaković, Lončar 1, Martinić 1, D. Živković, Capan, K. Milaković 2 (1), Pavičić, I. Živković, Vukičević, Gagulić 1, Marcelić, Dašić 1.

PETERCI: Primorje EB 2 (2), Mladost 1 (1). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje EB 9 (6), Mladost 11 (4).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:28