SOKOL MARIĆ 2016.

Popaj na Cvjetnom: Najbolji obarači ruku u Zagrebu! Na Svjetskom kupu prilika i početnicima

 Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački Cvjetni trg bit će poprište ponajboljih svjetskih obarača ruku, koji će nastupiti u sklopu Svjetskog kupa Sokol Marić 2016., u subotu 7. svibnja. Očekuje se oko 200-tinjak obaračica i obarača iz cijelog svijeta, među kojima brojni svjetski te europski prvaci u različitim težinskim kategorijama. Izazov dobrovoljcima Novost je da će ove godine priliku za pokazivanje snage imati i početnici, za koje će se oformiti posebna kategorija, dok će najjači među njima dobiti titulu Svjetskog kupa za početnike. Jedan od najeksponiranijih obarača ruku na svijetu, Matthias Schlitte (29), poznatiji kao Popaj (opseg podlaktice 46 cm), stiže u Zagreb.

Popaj je deseterostruki prvak Njemačke u kategoriji do 69 kg, te svjetski i europski juniorski prvak. Ovaj popularni Nijemac osim uspješne sportske karijere, govori i engleski, španjolski, ruski i švedski. Egle Vaitkute iz Litve je osamnaesterostruka europska i četrnaesterostruka svjetska prvakinja u superteškoj kategoriji na obje ruke, nije poražena zadnjih deset godina. Osim službenog dijela natjecanja, Egle će se oprobati i s muškim dobrovoljcima, amaterima iz publike, koji će dobiti novčanu nagradu ukoliko svladaju snažnu Litavku.

Cvjetni trg će posjetiti i Mirtaleh Aslanov (31), Azerbajdžanac težak 142 kilograma, vlasnik titule europskog prvaka, jedan od top tri svjetskih obarača ruke.

Obitelj Kogl

Od hrvatskih predstavnika najviše se očekuje od obitelji Kogl, Dražen je europski i svjetski master prvak, supruga Blaženka je prvakinja Hrvatske, kao i kći Mihaela, dok je sin Marko prvak Hrvatske te osvajač bronce na Europskom prvenstvu za juniore. Treba istaknuti kako ovaj sport u Hrvatskoj datira iz 2009. godine, kada je osnovan Savez te prvi klubovi. Isti je priznat od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, čiji punopravni član postaje 2015. godine. Hrvatska je drugu godinu zaredom domaćin Svjetskog kupa, očekuje se da će ove godine događaj na Cvjetnom trgu pratiti više od 100 tisuća ljudi.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13