IZ KUPAĆEG U EVIN KOSTIM

Plivački kolega: Neka se Sanja skinula, ima što i pokazati

Sanja izbjegava komentirati nedavno razgolićivanje u javnosti, kolege joj daju podršku. No, bolje joj je da to ne ponovi tamo gdje je sada - na SP u Dubaiju
 Boris Štajduhar

ZAGREB - Plivačka reprezentacija Hrvatske nalazi se na poprištu SP-a u malim bazenima u Dubaiju. Nikad skromnija ekspedicija s “divom” Sanjom Jovanović i dvojicom plivača, Marijom Todorovićem i Dominikom Stragom, sušta je suprotnost po broju rekordnom nastupu na nedavnom EP-u u Eindhovenu.

Glavna uzdanica za SP

Dakako, u Emiratima glavna je hrvatska uzdanica opet Sanja Jovanović. Unatoč smrti majke, unatoč velikoj pauzi, a u konačnici i bolesti te otkriću kroničnih problema sa štitnjačom, Sanja je pokazala da je najjača kada je to najpotrebnije te je u Eindhovenu osvojila četvrto europsko zlato na 50 metara leđno.

U Dubaiju je konkurencija vrlo jaka, sve najbolje plivačice su na okupu te je Sanjino prijavljeno vrijeme - 27.10 - tek osmo.

- Teško će Sanja do medalje, a nakon SP-a posvetit ćemo se liječenju. Čekat ćemo do veljače, pa ćemo vidjeti hoće li morati na operaciju - rekao je njezin trener Dimitar Bobev.

Sanja se, naime, još brzo umara i sve je izglednije da će pod nož zbog iste dijagnoze kao Janica i Blanka.

Svi nagomilani problemi Sanju ipak nisu spriječili da se okuša i u umjetničkim vodama. Razgolitila se nedavno pred objektivom Globusova fotografa Borisa Štajduhara. Nenadano presvlačenje iz kupaćih u Evin kostim Sanja ipak ne želi komentirati. Očito je odjek u javnosti trenutačno prevelik.

- Ne znam, to je valjda umjetnost - rekao je Sanjin mentor Dimitar Bobev. - Nismo razgovarali o tome prije toga. To i nije moj problem - razumno rezonira Bobev.

Anonimna podrška

Dakako, Sanjin je čin izazvao mali šok kod lažnih moralista, no nije ona ni prva ni posljednja koja je to učinila. Uostalom, kome smeta, ne treba gledati...

- Neka je, ima što pokazati - dao je Sanju podršku jedan kolega iz reprezentacije, no “zbog straha od supruge” zamolio je za anonimnost.

Direktor Gordan Kožulj ne vidi nikakav problem:

- Nismo razgovarali o tome niti nas je Sanja konzultirala prije snimanja. Svi članovi seniorske reprezentacije su punoljetni i zreli ljudi koji sami donose odluke. Malo smo bili zatečeni, no to je potpuno normalno...

I onda pomalo u šali:

- I ja bih se razgolitio kad bi postojao neki razlog više ‘prirode’, neka humanitarna akcija, primjerice. Šalim se, sve je to za ljude...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28