RENKING TRENERA BOKSA

Pijetraj kao Hilton, a svi ostali na razini svratišta

Hrvatski izbornik Leonard Pijetraj među 328 trenera svjetske klase
 AP

ZAGREB - Među 1639 boksačkih trenera kojima je Međunarodni amaterski boksački savez (AIBA) ovih dana dodijelio jednu, dvije, tri ili nijednu “zvjezdicu” samo je jedno hrvatsko ime - Leonard Pijetraj. Izbornik hrvatske reprezentacije, te vlasnik i glavni trener BK Leonardo, dobio je maksimalne tri “zvjezdice” temeljem rezultata njegovih boksača.

- Iako se nekim našim trenerima to ne uklapa u priču, svijet je očito prepoznao moje sposobnosti i rezultate. Srećom, ima boksača i trenera koji žele napredovati i surađivati - kaže Pijetraj i nastavlja: - Već drugu godinu zaredom BK Leonardo najbolji je hrvatski klub u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, ali mi sami ne možemo ništa. Bez konkurencije nema kvalitete. Uz taštinu nećemo daleko dogurati.

Pijetraj je prvi izbornik na ex-jugoslavenskim prostorima koji nije bio boksač (bio je vrhunski borac u tae kwon dou) i nije završio fakultet.

- U kratkoj boksačkoj karijeri imao sam pet mečeva, triput sam pobijedio i dvaput izgubio. Ali to ništa ne znači, Angelo Dundee doveo je Muhammada Alija do svjetskog naslova, a da sam nikad nije boksao. Što se tiče fakulteta, očito se do uspjeha može doći i bez diplome. Naravno, ne i bez obrazovanja - zaključio je Pijetraj, zadovoljan što je AIBA demantirala optužbe iz splitskog BK Pit Bull o njegovoj nestručnosti za izbornički posao.

Ukupno je u cijelom svijetu 328 trenera dobilo najviši rang, 319 zadovoljava kriterije za dvije “zvjezdice”, 527 trenera može se pohvaliti jednom “zvjezdicom”, dok ostalih 465 još čeka na kategorizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:35