DIJAMANTI ZA KRALJICU

Nitko osim Blanke nije pobijedio na svih 7 dijamantnih mitinga

Ponovna kandidatkinja za najbolju atletičarku godine ovoga ljeta pobijedila je u devet od ukupno jedanaest izlazaka na sportsko borilište
 AFP

ZAGREB - Vrlo nezahvalno i jako teško je uspoređivati različite sportove, ali s druge strane to je jedan od hobija sportskih zanesenjaka i novinara. Jasno određeni kriteriji ne postoje, ali mi smo ipak pogledali kakva je situacija u nekim od najpopularnijih pojedinačnih sportova i zaključili da je Blanka Vlašić u ovom trenutku najdominantnija osoba ženskog sporta.

Sedam iz sedam

Dijamantni put prevalila je bez ijednog posrtaja, a u petak je u Bruxellesu statistiku zaokružila na “sedam od sedam” čime je ostvarila maksimalnu zaradu od nagradnog fonda - 110 tisuća američkih dolara.

Ponovna kandidatkinja za najbolju atletičarku godine ovoga ljeta pobijedila je u devet od ukupno jedanaest izlazaka na sportsko borilište. Ravnopravno uz dijamantni niz stoji podatak da je postala i europska prvakinja u skoku u vis. Dvoranska sezona bez poraza okrunjena je drugim naslovom svjetske prvakinje.

Švedska kraljica bazena

U svijetu tenisa i dalje je na broju jedan Serena Williams iako je ove godine uglavnom propuštala turnire zbog ozljede. No, dominirala je na najvećim i najvažnijim turnirima sezone Grand Slamovima. Pobijedila je na dva od dosad tri održana turnira, u Australiji i Wimble-donu, ali izgubila u četvrtfinalu Roland Garrosa od Stosur.

U plivačkoj godini bez velikog globalnog natjecanja fokus naše javnosti bio je na Europskom prvenstvu u pedeset-metarskim bazenima. Švedska veteranka Therese Alshammar obilježila je budimpeštanski tjedan s dva pojedinačna zlata (50 slobodna i 50 delfin) i još tri osvojene medalje.

Blankino ljeto

- 9 pobjeda u 11 natjecanja

- 7 pobjeda u Dijamantnoj ligi

- europska prvakinja

- 110.000 dolara zarade u Dijamantnoj ligi

- 203 cm najbolji skok sezone

Dobra berba Lindsey Vonn

Prijelaz iz 2009. u 2010. godinu bio je u znaku američke skijašice Lindsey Vonn.

Vancouver nije preimenovan u Vonncouver jer u SAD-u nisu zadovoljni što je osvojila “samo jedno” olimpijsko zlato, ali je dominirala Svjetskim kupom. Bilanca je veliki kristalni globus, dva mala te jedanaest pobjeda.

Lindsey Vonn (skijanje)

- jedan veliki i dva mala globusa

- olimpijsko zlato i bronca

- 11 pobjeda u Svjetskom kupu

Therese Alshamaar (plivanje)

- pet medalja na Europskom prvenstvu

- dva zlata, jedno srebro i dvije bronce

Serena Williams (SAD)

- pobjednica dva od tri Grand Slama sezone

- iako je igrala samo šest turnira zadržala broj 1 na ljestvici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:59