ZBIRKA MEDALJA

Ni Vonn, ni Miller, prva zvijezda ZOI je Norvežanka Bjorgen

Ivica Kostelić je među 61 sportašicom i sportašem koji su osvojili više od jedne medalje
Gold medallist Marit Bjoergen (C) of Norway poses with silver medallist Justyna Kowalczyk (L) of Poland and bronze medallist Petra Majdic of Slovenia during the medal ceremony for the women's cross-country skiing individual sprint classic competition at the Vancouver 2010 Winter Olympics, in Whistler, British Columbia, February 17, 2010. REUTERS/Mike Segar (CANADA)
 Reuters

ZAGREB - Vancouverske Olimpijske igre ipak nisu postale vonncouverske, ali bi se grad domaćin mogao prekrstiti u Bjřrgcouver zbog fenomenalne kolekcije medalje koju je sabrala norveška nordijka Marit Bjřrgen.

Na pobjedničko postolje uspinjala se nakon svake od pet utrka u kojima je nastupila. Pet medalja za pet olimpijskih krugova. Možemo nagađati što bi se dogodilo da nije odustala od ekipnog sprinta.

Medalju u toj disciplini bi sigurno (koliko se to u sportu smije tvrditi) osvojila, ali bi možda bila umornija za utrke koje su slijedile. Sve u svemu, zlatna je bila u klasičnom sprintu, na 15 km i u štafeti, srebrna na 30 km i brončana na 10 km.

- Mislim da će mi trebati vremena dok mi ne sjedne veličina ovoga što sam napravila. Možda će mi pomoći povratak u domovinu i kada vidim kakav odjek rezultati imaju u Norveškoj. Mislim da sam postala velika zvijezda u Norveškoj - izjavila je Bjřrgen.

Mrlju na njezine medalje pokušala je baciti ljuta (ali i ljutita) rivalka Justina Kowalczyk.

Poljakinja je na sva zvona razglasila da Bjřrgen profitira od korištenja jačeg lijeka za astmu. Na finiji način je poslala optužbu za dopingiranje. Poslije se pokušala ublažiti.

- Samo sam htjela upozoriti na problem s astmom u našem sportu. Postoji puno onih koji uistinu boluju od nje - izjavila je posramljena Poljakinja.

Ivica u društvu Tine Maze na 41. mjestu

natjecatelj disciplina medalje

1.Marit BJŘRGEN (Nor) skijaško trčanje 5

2.Petter NORTHUG JR (Nor) skijaško trčanje 4

3.Meng WANG (Kin) Short Track 3

4. Jung-Su LEE (Kor) Short Track 3

4.Magdalena NEUNER (Njem) Biatlon 3

4.Emil Hegle SVENDSEN (Nor) Biatlon 3

4.Martina SABLIKOVA (Češ) brzo klizanje 3

8.Stephanie BECKERT (Njem) brzo klizanje 3

9.Justyna KOWALCZYK (Polj) skijaško trčanje 3

9.Bode MILLER (SAD) alpsko skijanje 3

9.Aksel Lund SVINDAL (Nor) alpsko skijanje 3

16.Simon AMMANN (Švi) skijaški skokovi 2

39.Lindsey VONN (SAD) alpsko skijanje 2

41.Ivica KOSTELIĆ (HRV) alpsko skijanje 2

41.Tina MAZE (SLO) alpsko skijanje 2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:24