IZBORNIK SRBIJE

'Mora li HTV za vrijeme time-outa snimati što crtam po ploči?! Pa gdje je tu fair-play?'

Želi li u subotu uživati u velikoj vaterpolskoj fešti na Savi, Hrvatska će u polufinalu Europskog prvenstva morati pobijediti Srbiju
 AFP

ZAGREB - Hrvatska - Srbija, Italija - Mađarska. To su polufinalni parovi EP-a u vaterpolu. U tijesnom i tenzijama nabijenom dvoboju, naši istočni susjedi nadigrali su jugoistočne sa 6-5, a glavni junak pobjede bio je kapetan i četverostruki strijelac Vanja Udovičić.

Bila je to utakmica s malo pogodaka, ali mnogo nervoze i taktičkog nadmudrivanja. Crna Gora se veći dio dvoboja, nošena sjajnom podrškom svojih navijača, držala na minimalnoj rezultatskoj distanci, no Srbi su zadržali koncentraciju u ključnim trenucima i okrenuli meč u svoju korist.

Tribine nisu prednost

- Točno smo znali kako će utakmica izgledati i pobijedili smo momčad vrhunskog potencijala - slavodobitno je rekao izbornik Dejan Udovičić.

Crnogorski izbornik Petar Porobić priznao je da svojima ne može zamjeriti količinu angažmana. Blagu prednost u polufinalu daje Hrvatskoj, naravno zbog činjenice što će biti odmornija.

Stignu li se Srbi oporaviti, pitalo se Udovičića.

- Nema tu mnogo pametovanja. Hrvatska je u prednosti, bit će svježija. Očekujem utakmicu sličnu ovoj. Tribine će biti na strani domaćih, ali nama to ne predstavlja pritisak. Navikli smo igrati na gostujućem terenu. Zapravo, bit ćemo rasterećeniji.

Neatraktivni termini

Andrija Prlainović, strijelac jednog pogotka protiv Crne Gore, slaže se da dan i pol nije dovoljan da bi se momčad dovela u optimalno stanje. Ali...

- Glavom ćemo u utakmici biti 100 posto. Hrvati znaju kako se od njih očekuje da polete i “zgaze” nas - rekao je Prlainović.

Izbornik se još jednom osvrnuo na činjenicu da je Srbija prvi dio EP-a igrala u neatraktivnim terminima.

- To nije u duhu sporta. Ovi momci rade velike stvari za svjetski vaterpolo i ljudima bi se trebalo omogućiti da uživaju u njihovim potezima.

Naravno, četvrtfinale je u satnici imao zasluženi tretman, a imat će ga i polufinale. Udovičića pak smeta još jedna stvar i zato je iskoristio priliku za molbu.

- Mora li Hrvatska televizija baš za vrijeme time-outa prikazivati što protivnički izbornici crtaju po ploči? Jasno nam je da se navija za domaće, ali gdje je tu fair-play? - zapitao je Udovičić, a u sličnim razmišljanjima pridružio mu se i Porobić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19