VATERPOLO

Mladost senzacionalno izbacila Jug u polufinalu domaćeg prvenstva

Nakon odlaska nekoliko udarnih igrača u ljeto 2013., pogotovo Mara Jokovića, bilo je teško očekivati kako će Gruž obraniti naslov prvaka te pored Primorja EB osvojiti koji trofej

Mladost je u finalu, Jug će igrati tek za treće mjesto. Nakon 11:10 u Gružu, zagrebački sastav je do pobjede stigao i na Savi, slavio sa 7:6 te tako prekinuo veliki niz Juga, koji je već u polufinalu, nakon pet uzastopnih slavlja, predao naslov prvaka.

Uz to prekinut je i niz Juga od 15 uzastopnih nastupa u finalu domaćeg prvenstva.

Jugaši su na Savi vodili s 1:0, 2:1, te početkom druge četvrtine sa 4:2. Nakon toga 4:0 domaćina. Jug je u tim trenucima imao realizaciju igrača više 1/10! Mladost je vodila i sa 7:5. Taj rezultat je bio na kraju treće četvrtine. U posljednjoj, samo jedan pogodak, u mreži Mladosti. Nedovoljno za izbjeći poraz.

Nakon odlaska nekoliko udarnih igrača u ljeto 2013., pogotovo Mara Jokovića, bilo je teško očekivati kako će Gruž obraniti naslov prvaka te pored Primorja EB osvojiti koji trofej. Ali, ne ulazak u finale domaćeg prvenstva, poraz od Mladosti u polufinalu, veliki je neuspjeh Juga.

Mladost će u finalu igrati protiv Primorja EB. Jug i Mornar BS će razigravati za treće mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:54