RAZBILI RUSE

Medveščak uvjerljivo osvojio turnir u Švicarskoj

Hokejaši Medvešaka pobjedom nad Metalurgom iz Novokuznjecka (5-2) osvojili su jaki međunarodni turnir u Švicarskoj. Medvjedi su nakon Saryarke u petak, u subotu gotovo jednako uvjerljivo svladali i klub s kojim će se uskoro susretati u KHL-u.

Nakon prvih 20 minuta bilo je izjednačeno, s dva gola na obje strane, ali poslije toga Zagrepčani, odnosno Mark Dekanich, zaključali su svoja vrata, dok su na drugoj strani zabili još tri pogotka.

Kod Medvjeda je bilo pet različitih strijelaca, "petardu" je započeo Andy Murray već u trećoj minuti, priključili su se Popovic, Kane i Murley, "točku na i" stavio je Dario Kostović, a Cheechoo je u međuvremenu dva puta asistirao.

Razigranost i efikasnost Medvjeda dobar je nagovještaj svega 12 dana prije službenog početka KHL-a, a zadovoljan je jasno i trener Mark French.

- Odigrali smo dvije jako dobre utakmice. Zadovoljniji sam s drugom jer smo pokazali karakter i djelovali smo jako dobro te pokazali napredak u odnosu na utakmicu u petak. Čeka nas još dosta posla do početka prvenstva, ali forma nam je u uzlaznoj putanji i to je odlična vijest za sve nas - rekao je trener.

Prije prve KHL utakmice u Ledenoj 6. rujna, Medveščak će odigrati još i utakmicu u Grazu protiv tamošnjeg kluba iz EBEL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:44