ČEKA SE POTVRDA

Medveščak je od utorka novi član KHL-a

'Iz Zagreba su nam predstavili preliminarnu listu hokejaša iz AHL-a koje namjeravaju angažirati. Riječ je redom o Kanađanima i Amerikancima hrvatskih korijena'
 Nenad Dugi / CROPIX

Majstor ceremonije, ljubitelj pompoznih izjava i velikih riječi. Aleksandar Medvjedev, predsjednik Kontinentalne hokejske lige, prije samo šest dana gurnuo je Medveščak u čekaonicu i poručio mu, barem prema medijskoj interpretaciji njegove izjave, da se strpi još malo s pristupanjem drugoj najjačoj ligi svijeta. Danas u Vladivostoku, na predstavljanju 27. člana KHL-a, Sume, sasvim druga priča.

Drugi čovjek Gazproma najavio je radni sastanak s ljudima iz Medveščaka, koji će se u utorak obaviti u Beču, kao vjerojatni kraj pregovora i potvrdu da će Medveščak sljedeće sezone umjesto Ljubljane i Beča gostovati na potezu od Praga do Vladivostoka.

- Inspekcijsko povjerenstvo koje smo prošle srijede poslali u Zagreb vratilo se s vrlo dobrim dojmovima. U utorak me očekuje sastanak s klupskim vodstvom. Trebao bi predstavljati formalnost. Dvojben je još samo Medveščakov budžet, ali u klubu tvrde da su spremni zajamčiti ga, a ne samo obećati. Riječ je o istom jamstvu kakvo smo dobili od Sume - izjavio je Medvjedev.

Kako, dakle, protumačiti njegove riječi u svjetlu Medveščakovih šansi za ulazak u KHL? Svakako pozitivno, jer očito je da je zagrebački kluba jako blizu konačnog dogovora. Izvori iz Medveščaka svjesni su da verbalne ekshibicije Medvjedeva često nemaju pokriće u realnom stanju stvari i da s njime uvijek moraju biti oprezni. Dobro se sjećaju rujna, Pule i Arena Ice Fevera te šoka koji je prouzročio među njima kada je kazao da je Medveščak “95 posto u KHL-u od sljedeće godine”.

Tako je Medvjedev u Vladivostoku, gradu koji tek gradi dvoranu za KHL i slaže pristojnu momčad te se čini da se priključio ligi po političkom, a ne sportsko-marketinškom ključu, već analizirao i izgled Medveščakove momčadi u svojoj ligi. Iako je priznao da je budžet još dvojben, Medvjedev ne sumnja da će “medvjedi” biti konkurentni.

- Predstavili su mi potencijalni roster s 15 igrača koji igraju u AHL-u i koje namjeravaju angažirati. To su sve Amerikanci i Kanađani hrvatskih korijena koji igraju na visokoj razini - kazao je Medvjedev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:30