SPEKTAKL U ZAGREBU

MEDVEŠČAK JE MILIMETAR OD NAJJAČE EUROPSKE LIGE! Gojanović predao službeni zahtjev za KHL

U Medveščaku šute o detaljima razgovora u Rusiji, ali i prema šturoj korespondenciji s članovima brojne klupske delegacije koja je u Moskvi, jasno je da su pregovori s Rusima ušli u finalnu fazu
 Nenad Dugi/CROPIX

Dok su hokejaši Medveščaka, točnije njihova hrvatska jezgra, pomladak koji je većinu godine proveo igrajući juniorski EBEL, u srijedu u Domu sportova slavili peti uzastopni, ukupno 17. naslov prvaka Hrvatske, na ledu nije bilo nikoga iz užeg vodstva kluba. Predsjednik Damir Gojanović, sportski direktor Dragutin Ljubić i ostali odgledali su kako se mladići u plavom, pojačani za tri stranca ( Naglich, Yelovich i Brine), koji su djelovali kao da im nije sasvim jasno zašto njihovi jednokratni suigrači toliko slave, vesele 17. domaćoj tituli.

Međutim, na drugom kraju Europe, nekih 2000 kilometara sjeveroistočno od Trga Krešimira Ćosića, dio Medveščakove upravljačke strukture veselio se zbog jedne druge, mnogima još važnije pobjedu. Možda se nazdravilo i za prvake, ali glavni razlog za zadovoljstvo u Moskvi bile su vijesti vezane uz ulazak kluba u Kontinentalnu hokejsku ligu (KHL). Ruski mediji prenijeli su riječi vodećih ljudi druge najjače lige svijeta da je Medveščak ušao u proceduru ishodovanja ulaznice za KHL.

- Medveščak je predao zahtjev za ulazak u ligu sljedeće sezone - potvrdio je dopredsjednik lige Vladimir Šalajev i dodao:

- Medveščakova službena izjava predana je tek u srijedu pa nismo imali vremena detaljno pregledati sve njezine detalje.

Razgovori u Moskvi

U Medveščaku šute o detaljima razgovora u Rusiji, ali i prema šturoj korespondenciji s članovima brojne klupske delegacije koja je u Moskvi, jasno je da su pregovori s Rusima ušli u finalnu fazu. Šalajev je i sam najavio da liga sada mora prekontrolirati financijske garancije Medveščaka. S obzirom da je zagrebački klub od početka priče o eventualnom ulasku u KHL računao na obilnu rusku pomoć jer hrvatsko tržište ne može iznjedriti sponzore koji bi osigurali potrebni minimum od 10 milijuna eura godišnjeg budžeta, teško je za vjerovati da u službenoj predaji kandidature stoje financijski planovi s kojima predsjednik KHL-a Dmitrij Medvjedev i njegovi suradnici nisu detaljno upoznati.

- Pomoći ćemo Medveščaku da osigura potrebna sredstva - obećao je Medvjedev još u rujnu u Puli kada se loptao s “95 posto vjerojatnosti da Medveščak od sljedeće sezone uđe u KHL”.

S druge strane, financijski je plan upravo bio faza na kojoj je propala kandidatura Gdanjska, u dijelu medija interpretiranog kao jedna od najvećih prijetnji Medveščakovim pretenzijama, što je potvrdio i Šalajev u istom obraćanju medijima. Stoga hrvatski kandidat još ne može potvrditi ulazak u ligu koja bi mu donijela toliko željeni financijski mir, ali može se reći da je “jednom i pol nogom” u društvu najbolje europske lige. Iz Medveščaka, ne ulazeći u detalje dogovora o kojima u ovoj fazi ne smiju pričati, ipak emitiraju zadovoljstvo dobrim poslom u Rusiji.

Rusi stižu u Zagreb

- Ovo je potvrda našeg dvogodišnjeg rada. Tijekom travnja, najkasnije početkom svibnja očekujemo posjet ruske delegacije Zagrebu. Do tada bi Rusi trebali provjeriti poslovanje kluba, odobriti financijske planove i obaviti intervjue sa zaposlenicima kluba - izvijestio je glasnogovornik Ranko Vučinić.

Ako su pregovori stigli u fazu razgovora sa zaposlenicima kluba, pa i vrijednom marketinškom službom čiji su najvažniji članovi i išli na ovu rundu dogovora, za zaključiti je da će iz Ledene uskoro izaći bijeli dim.

- Konačnu odluku očekujemo najkasnije do sredine svibnja - rekao je Vučinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:20