BOKSAČKA KVALITETA

Mansour boksa za Pariz, Hrvoje Sep u Meksiko!

Izuzetno priznanje i prilika za dvojicu boksača zagrebačkog BK Leonardo došlo iz uprave Svjetske boksačke serije
 Boris Arbanas / Cropix

ZAGREB - Dvojica hrvatskih boksača, oba iz zagrebačkog BK Leonardo, sudjelovat će barem kao pričuve u prvoj sezoni Svjetske boksačke serije (WSB).

‘Nisam se nadao’

Superteškaš Dino Mansour i poluteškaš Hrvoje Sep prošli su na draftu WSB-a, revolucionarnog poluprofesionalnog natjecanja pod okriljem Međunarodnog amaterskog boksačkog saveza (AIBA), koje počinje u studenome 2010.

- Oduševljen sam što me izabrala pariška momčad. Nisam očekivao da će me se itko sjetiti jer na nedavnom Europskom prvenstvu u Moskvi nisam uspio proći ni prvo kolo - bila je prva reakcija Dina Mansoura.

U WSB-u će sudjelovati 12 gradskih momčadi na tri kontinenta (Milano, Pariz, Moskva, Istanbul, Astana, Baku, Peking, Delhi, Boston, Los Angeles, Miami i Ciudad Mexico), odnosno otprilike 150 najboljih svjetskih amaterskih boksača.

Plaća 3000 USD mjesečno

- Nažalost, u WSB će sudjelovati samo dvojica hrvatskih boksača, i to oba iz mog kluba. Nitko se drugi nije ni prijavio, što znači da ne prate svjetsku scenu ili nisu dovoljni kvalitetni - rekao je hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.

Hrvatski prvak Hrvoje Sep dobio je mjesto u momčadi Ciudad Mexica. Budući da natjecanje traje neprekidno od studenoga do svibnja, Sep i Mansour vjerojatno će morati potražiti smještaj u Parizu i Ciudad Mexicu. Novac ne bi trebao biti problem, najniža mjesečna plaća je 3000 USD, a najviša 200.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:16