ŽELI JEDNAK KRITERIJ

KOŠARKAŠI NALJUTILI GOBCA 'Njihovo četvrto mjesto je kao medalja, a naše im treće ne valja...'

'Iskreno čestitamo, veselimo se svačijem uspjehu, i košarkaša, i nogometaša, samo tražimo iste kriterije kao što su u slučaju njih i drugih sportova'
 Ronald Goršić/CROPIX

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža predstavio je svoj novi stožer za predstojeći Euro u Danskoj, ‘team’ koji će premijeru imati na turniru u Oslu od 1. do 3. studenoga.

- Dolaskom Zdravka Zovka dobili smo dodatnu dozu iskustva. Uvjeren sam da će Goluža, Zovko i Matošević napraviti velike stvari. Naš dvogodišnji cilj je osvojiti naslov svjetskih prvaka 2015. u Dohi - rekao je Zoran Gobac, koordinator za muški rukomet, najavivši promjenu u reprezentaciji.

Naravno, Zdravko Zovko, koji se vraća u mušku reprezentaciju nakon 13 godina, imat će ulogu Golužinog pomoćnog trenera, Valter Matošević bit će trener vratara. Do promjene je došlo jer su Željko Babić, dosadašnji pomoćni trener i Mario Tomljanović, dosadašnji kondicijski trener, angažirani su u bjeloruskom Meškovu. Zdenko Zorko je trener golmanica u zagrebačkoj Lokomotivi i oni više nisu bili na raspolaganju reprezentaciji.

- U stručnom stožeru sada imamo tri olimpijska pobjednika. Zdravko je osvojio zlato na Igrama 1984. (Los Angeles), a Slavko i Valter na Igrama 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni. Što se tiče Europskog prvenstva u siječnju sljedeće godine u Danskoj, i tu želimo medalju, premda će Danska i Švedska biti favorizirane od strane sudaca - zaključio je u svom stilu Zoran Gobac. No, nije zabor5avio dodati:

- Nemamo pritisak rezultata jer mi rezultat imamo. Tražimo samo jednake kriterije, kakve zaslužujemo, u odnosu na one kojima je četvrto mjesto kao medalja, a naše im treće ne valja. Iskreno čestitamo, veselimo se svačijem uspjehu, i košarkaša, i nogometaša, samo tražimo iste kriterije kao što su u slučaju njih i drugih sportova. Toliko zaslužujmo - reče Zoran Gobac

Reprezentacija je, inače, na tri zadnja velika natjecanja u Srbiji, Španjolskoj i Londonu osvojila tri brončane medalje. Za podsjećanje, zadnje srebro osvojeno je na Euru 2010. u Austriji, zadnje zlato davne 2004. u Ateni.

Na spomenutom turniru u Oslu Hrvatska će igrati protiv Norveške, Francuske i Danske.

- Na pripreme za taj turnir pozvali smo 17 igrača. Upitan je samo Blaženko Lacković koji je tek počeo s igranjem nakon ozljede. U odnosu na momčad koja je igrala na SP-u u Španjolskoj nema samo Ninčevića - zaključio je Slavko Goluža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:19