PRVI PROBLEMI

JOSIP VALČIĆ OTPAO ZA KATAR 'Mogli bismo ga ‘krpati’, a onda se riskira da mu mišić ‘prsne’ do kraja'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatskim rukometašima utorak donosi posljednji trening prvog dijela priprema za SP u Kataru. Nakon Nove godine vraćaju se u Umag na drugi dio priprema koji traje od 2. do 13. siječnja, kad se kreće prema Srednjem istoku.

Domagoj Duvnjak priključio se reprezentaciji samo zbog obaveza prema sponzorima, nakon toga zajedno s drugima odlazi na zasluženi mali odmor. Specijalistički pregled u ponedjeljak u Zagrebu je pokazao da je Josip Valčić definitivno izgubljen za SP.

Parcijalna ruptura

- Valčić je sigurno otpao, ta parcijalna ruptura mišića previše je opasna da bismo ga smjeli izlagati riziku. Minimalno vrijeme oporavka je za takvu vrstu ozljede tri tjedna. Mogli bismo ga ‘krpati’, a onda se riskira da mu mišić ‘prsne’ do kraja. To nije rješenje, takav igrač ne može davati sto posto od sebe i Josip ostaje u Zagrebu. Kad se zaliječi, spremat će se za Ligu prvaka sa suigračima iz kluba - rekao je Damir Kajba, fizio reprezentacije, koji je otpočetka pratio stanje ozljede nesretnog Valčića.

Svaki treći iz PPD-a

“Joso” je bio jedan od osmorice igrača vječitog hrvatskog prvaka PPD Zagreba, koji su bili na suženom popisu od 21 igrača koji konkuriraju za put u Katar. Na početnom popisu od 28 imena, koji je odaslan i na adresu IHF-a s kojeg svi naknadno mogu doći u Katar, bilo ih je čak 10, svaki treći nosio je dres Zagreba. Govori to dovoljno o procesu pomlađivanja, ali i u velikim stvarima koje je PPD Zagreb ove sezone napravio, posebno pobjedama nad Kielom i Parizom, čime su mladi zaradili povjerenje izbornika. Filip Ivić, Lovro Šprem, Zlatko Horvat, Ilija Brozović, Luka Stepančić, Mario Vuglač, Sandro Obranović - to je popis igrača PPD Zagreba, koji su još u igri za nastup u prvom dijelu SP-a. Ranije su otpali Mihić i Raković...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:27