VATERPOLSKI EURO

Joković o ždrijebu: Teška skupina, pa što?

'Odmah na početku vaterpolskog Eura (29. kolovoza) Hrvatska će pobijediti Crnu Goru, na papiru najtežeg suparnika na putu do europskog zlata'
Varazdin, 230210.Na gradskim bazenima u Varazdinu igra se 4. kolo Svjetske lige u vaterpolu izmedju Hrvatske i Makedonije. Hrvatska je slavila sa rezultatom 12:9.Na slici: Marko Jokovic.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Vaterpolisti Ratka Rudića dobili su težu od dvije skupine na ždrijebu Eura održanom u Zagrebu. Direktan prolaz u polufinale, dakle prvo mjesto u skupini, tražit će u utakmica s velikanima Crnom Gorom, Italijom i Španjolskom, solidnom Rumunjskom te debitantom Turskom. Idemo do kraja, nije važno u kojoj skupini i kojim redom, komentirali su svi naši vodoloptači težak ždrijeb te činjenicu da se turnir otvara ‘finalom prije finala’ s Crnom Gorom:

- Tempirat ćemo formu tako da budemo odlični na samom početku. Teži početak može značiti da ćemo kasnije u križanju imati lakši put, kratko je komentirao izbornik Ratko Rudić uz dodatak:

- Crnogorci su kiksali na SP-u u Rimu i sada će se željeti dokazati. Neće biti lako, no mi se nećemo zamarati suparničkim planovima ni njihovom snagom. Igramo doma, jaki smo i bit ćemo, nadam se, kompletni i idemo do kraja.

Njegovo mišljenje dijeli i Maro Joković čiji je izostanak bio veliki hendikep lani na SP-u u Rimu:

- Teška skupina, pa što? Mi smo domaćini, Crnogorci i Španjolci su zajedno s nama favoriti. Nema veze raspored ni bilo što drugo, uvjeren sam da ćemo biti prvi u skupini i uvjeren da će Hrvatska igrati u finalu Eura.

Mi bismo dodali, Hrvatska je već dva puta igrala u finalu Eura, 1999. u Firenci i 2003 u Kranju. Neka u Zagrebu Maro i dečki prvi puta pobijede u finalu Eura.

- Kad pobijedimo u prvoj i najtežoj utakmici, ići ćemo do kraja puni motivacije i samopouzdanja. Ionako idemo po zlato i ne treba analizirati skupinu u gledati raspored, dodao je Petar Muslim koji je također ‘gladan’ jer nije bio u Rimu.

Skupina A: Hrvatska, Crna Gora, Italija, Rumunjska, Španjolska, Turska

Skupina B: Srbija, Mađarska, Njemačka, Makedonija, Rusija, Grčka

Crna Gora

Aktualni europski prvaci iz Malage 2008.

Od samostalnosti najteži suparnik Hrvatskoj (i na klupskom planu)

Italija

4 zlata, srebro i dvije bronce na OI

Zadnji puta zlatni na OI 1992. s Ratkom Rudićem

Triput europski prvaci, zadnji puta 1995.

Španjolska

Zlato i srebro na OI, dvaput svjetski zlatni

Još čekaju prvo euro zlato nakon srebra i dvije bronce

U Atlanti 1996. u finalu uzeli Hrvatskoj zlato

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:16