S PRIPREMA U BOLNICU

Ivica Kostelić na operaciju koljena tek u svibnju?

 AFP

Neposredno nakon pobjede u Kranjskoj Gori, a prije odlaska na završnicu u Lenzerheide konzilij liječnika pregledao je Ivičino desno koljeno i odlučio da mora na još jednu operaciju, 11. na ovom koljenu.

Zaključak liječnika je da smanjenu gibljivost Ivičina desnog koljena izazivaju osteofiti i fabela (koštane izrasline) te je odlučeno da se oni odstrane operativnim zahvatom, a tijekom kojeg liječnici će odlučiti hoće li se napuknuti dio meniska šivati ili će se jedan manji dio odstraniti.

Operacija je zakazana za 9. travnja. No, po povratku sa završnice Ante Kostelić ostavio je otvorenom mogućnost da se operacija odogodi.

- Nije to još ništa sigurno, ali razgovarali smo s dr. Friedrichom, koji će operirati Ivicu, i postoji mogućnost da operaciju odgodimo da sredinu svibnja, što znači da bismo odradili praktično kompletan proljetni dio priprema prije operacije - rekao je Ante Kostelić.

Ivica je nakon završnice trebao otputovati u Soči kako bi isprobao slalom stazu, na kojoj će se iduće zime boriti za olimpijska odličja, ali to je otpalo zbog visokih temperatura u Sočiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:45