EP PLIVANJE

Hrvatska štafeta nesretna deveta

U ponedjeljak su najbolji plivači i plivačice startali s natjecanjima na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Zbog četvorice aduta nama najitrigantnija bila je disciplina 50 m delfin u muškoj konkurenciji

Mario Todorović i Aleksej Puninski zablistali su u prvom nastupu na EP-u u Mađarskoj. Uz vrlo dobre nastupe izborili su popodnevna polufinala - Todorović četvrtim vremenom kvalifikacija (23.72), dok je Puninski bio osmi (23.95). No, glavna priča na startu natjecanja u toj diciplini ipak je bio Duje Draganja.

Devet plivača probilo je granicu ispod 24 sekunde. Najbolji među njima bio je Španjolac Rafael Munoz Perez (23.47), a najveći pehist kvalifikacija definitivno je bio treći hrvatski reprezentativac Duje Draganja koji je s vremenom 24.26 izborio mjesto u polufinalu (među 16 najboljih). Međutim, zbog pravila prema kojem najviše dva plivača jedne zemlje mogu nastupiti u polufinalu, njegovo 15. vrijeme nije bilo dovoljno za prolazak dalje. U toj je disciplini nastupio i Dominik Straga koji je vremenom 24.39 ostvario ukupno dvadeseto vrijeme.

U kvalifikacijskim utrkama štafeta na 4x100 m slobodno naši plivači nisu imali sreće. Mario Todorović, Aleksej Puninski, Mario Delač i Dominik Straga zauzeli su deveto mjesto vremenom 3:19.48, a plasman u finale pobjegao im je za nešto više od pola sekunde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:26