KATAR GA JOŠ BOLI

HOBOTNICA NA VRATIMA Alilović: 'Kad sam najbolji, svi su bili zaslužni, a kada nisam - samo sam ja kriv!'

I danas tvrdim da nas nije pobijedila Poljska, nego smo se pobijedili sami, kaže Alilović
 Ante Cizmic / CROPIX

Mirko Alilović bio je nakon SP u Kataru tema mnogih razgovora sa samo jednim pitanjem: “zašto bolje brani u klubu nego u reprezentaciji?”

- Nerviraju me te priče ponekad, makar sam s godinama polako “otpustio” jer vidim da ne mogu utjecati na neke stvari. Tu sam, nikad mi nije bilo teško doći u reprezentaciju, nikad mi neće biti teško ako me reprezentacija treba. A zašto je sve tako, to je već druga priča.

Teško se kao momčad nosite s kritikama. Takve burne reakcije na kritike kao u Kataru u konačnici su štetile samo vama?

- Nismo problem mi, nas to nije diralo, ali je diralo naše doma, sve, pa pita jedan što se događa, pa drugi, pa treći... I što bismo trebali, ne javljati se na telefone? Njih to više pogađa nego nas, no, nervoza se prenosi... A evo pogledajte. Dobijemo prvu utakmicu – kažu, loše, dobijemo drugu – loše, dobijemo treću – malo bolje, četvrta i peta – nisu bitne. Znači, od starta nervoza. Mislim da to nije normalno na SP, ali je na žalost tako... I samo mislim da treba biti drukčije i ništa više od toga. I kažem da nas nije pobijedila Poljska, nego smo se pobijedili sami. Umjesto da budemo mirni na kraju...

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:36