KOSTELIĆI PESIMISTI

GIPS OGORČEN AUSTRIJANCIMA 'Masakrirali su slalomsku stazu, Ivica u nedjelju nema velikih izgleda!'

'Maksimalni broj vrata koje možeš postaviti na toj stazi je 79, a frajer postavi 62! Pa to nema nigdje, takvi nam neznalice uništavaju sport'
 Drago Sopta/CROPIX

Anti Kosteliću je Ivičino srebro odlično sjelo. Zadovoljan, spreman i za šalu i priču o kombiju koji nikada nije zaključan. “Kaj mi ga vrijedi zaključavat ak ga budu hteli ukrasti”, brunda gospon Gips dok 50 godina mlađeg novinara šalje po naočale na parkiralište.

Nakon što je Ivica na trofejni parking najuspješnije hrvatske sportske obitelji sparkirao još jednu veliku medalju, tata Ante ne priča o “nevažnom Svjetskom prvenstvu”. Kostelići su rođeni natjecatelji i svaka utrka novi im je izazov, što god mislili o njezinoj svrsi.

Ciciban staza

- Super je izvukao spust, ali slalom je bio jako loš. Nisam ni očekivao bolje na ovom slalomskom poligonu koji su izmasakrirali. Na toj su strmini, koja čini 60 posto staze, odrezali dvije manje prijelomnice. Pogotovo nedostaje ona druga, koja je nastradala pred ciljem jer im je smetala za cilj spusta. Sada je to strmina na kojoj se skija lijevo-desno, bez ikakve promjene ritma i znam da tu Ivica teško može napraviti rezultat - analizirao je Kostelić senior.

Naravno, nije mogao zaobići ni postavku staze koju je čak i ORF-ov stručnjak, bivši slalomski šampion Thomas Sykora, nazvao jednom od najlakše postavljenih staza koje je ikada vidio.

- Maksimalni broj vrata koje možeš postaviti na toj stazi je 79, a frajer postavi 62! Pa to nema nigdje, takvi nam neznalice uništavaju sport.

Skeptični Gips

Naravno, popratio je tu ocjenu usporedbama s loptačkim sportovima i paralelama tipa “to je kao da obruč u košarci spustiš na metar i da ima promjer od 5 metara, naravno da će svi biti dobri”.

- Nema staze na kojoj će Ivica izgubiti od Vilette u slalomu ili jedva pobijediti Romara. Pazi, on je Romara svladao zahvaljujući spustu, a to je neprirodno. Zato sam veoma skeptičan uoči specijalnog slaloma. Na ovoj stazi Ivica ne može do rezultata, bilo bi to pravo čudo - zaključio je Ante Kostelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38