SPEKTAKL U LAS VEGASU

FOTO, VIDEO: MAYWEATHER JEDVA DO 46. POBJEDE Sjajni Maidana se buni: 'Ja sam zaslužio pojas!'

Prvi je sudac bodovao 114-114, dok su ostala dva bodovali 117-111 i 116-112, ali je američki boksač mogao odahnuti i slaviti tek kada su pročitali njegovo ime

Floyd Mayweather Junior u svom 46. meču profesionalne karijere stigao je do 46. pobjede. Međutim, nije puno nedostajalo da sjajni Argentinac Marcos Maidana napravio jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa (sporta). Meč je bio poprilično izjednačen, a gledatelji u Las Vegasu mogli su uživati u sjajnom boksu. Na kraju je 37-godišnji Mayweather većinskom odlukom sudaca obranio WBC-ov i osvojio WBA Super naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji.

Prvi je sudac bodovao 114-114, dok su ostala dva bodovali 117-111 i 116-112, ali je američki boksač mogao odahnuti i slaviti tek kada su pročitali njegovo ime. Međutim, u jednom trenutku Mayweather je opasno visio. U četvrtoj rundi nakon slučajnog sudara glavama Amerikancu je pukla arkada.

- Dvije runde nisam ništa vidio. Tek kada sam 'progledao', meč je otišao u mom smjeru - rekao je Mayweather koji je dodao da će razmotriti revanš u rujnu.

- Ako navijači žele vidjeti našu novu borbu, učinit ću to. Ovo nije bila moja zadnja borba. Opisao bih borbu kao tvrdu i konkurentnu. To je ono što su ljubitelji boksa željeli vidjeti. Maidana je vrlo dobar borac i ovo je bila jedna od najtežih borbi u mojoj karijeri.

S druge strane, Marcos Maidana odavao je sliku razočaranog čovjeka...



Último round de la pelea entre Maidana y... by diariopanorama

- Osjećam da sam ja dobio meč. Floyd se nije borio kao što sam očekivao od njega. Dominirao je neke runde, ali ja sam dominirao većinu meča. Revanš? Zapravo bih ja njemu trebao dati revanš jer sam bio bolji u ovom meču i osjećam se kao pobjednik. Ne bojim se Mayweathera, možemo se još jednom boriti – izjavio je Maidana kojemu suci uoči meča nisu dali da boksa u svojim rukavicama.

- To je bio veliki hendikep za mene. Sa svojim rukavicama sigurno bih dobio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:42