SPEKTAKL UZ SAVU

FOTO Usain Bolt pobijedio i srušio rekord 'Hanžeka'!

Bolt je na stadionu Mladosti dočekan kao zvijezda
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Usain Bolt priredio je Zagrebu show koji se očekivao, iako se nije pojavio u najavljenom Dinamovom dresu. S malo boljim startom bio bi brži od novoga osobnog rekorda od 9 sekundi i 85 stotniki. Za sedam stotinki popravio je rekord zagrebačkog mitinga, koji je dosad držao Amerikanac Tyson Gay, a za tri stotinke vlastiti ovosezonski rezultat.

Prvi revanš za finale Svjetskog prvenstva u ženskom skoku u vis nije uspio. Prvakinja Ana Čičerova opet je pobijedila Blanku Vlašić. Obje su preskočile dva metra, Ruskinja iz prvog zaleta, Hrvatica iz drugog. Letvicu na visini od 202 cm su zanemarile.

- Bilo mi je važno preskočiti dva metra, a čini mi se da ću ove godine teško izvući skok preko 204 cm.

Taj rezultat bio bi Blankin ovosezonski rekord. Deset dana ranije u Koreji je preskočila centimetar manje. U Zagrebu je skakala s flasterom preko lijeve odrazne noge.

- Ništa ispod 204 cm me nije zanimalo, ali noga jednostavno neće izdržati te skokove. S obzirom na okolnosti, zadovoljna sam i sretna ovim rezultatom - rekla je još Blanka pa posljednju rečenicu posvetila publici koje je u Sportskom parku Mladosti bilo možda i 10.000.

- Osjećam se kao da sam odrasla na ovom stadionu, hvala vam!

U još jednoj prekrasnoj atletskoj večeri u Zagrebu oborena su i tri rekorda mitinga, koji u raznim oblicima traje već 61. godinu. Jamajčanka Novlene Williams-Mills je 400 metara prešla za 50.31 sekundi, Kenijac Nixon Chepseba je na 1500 m postavio i osobni rekord 3:30.94, a njegov sunarodnjak Hilary Yego 3000 sa zaprekama za 8:12.80 minuta.

Memorijalnu utrku Borisa Hanžekovića osvojio je svjetski rekroder Dayron Robles s točno 13 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:32