NAJDULJI HITAC U 22 GODINE

FOTO: SENZACIJA U SPLITU Sandra Perković prebacila 70 metara: 'Osjećam se moćno!'

Najbolja svjetska diskašica na mitingu u Splitu bacila osobni rekord
 facebook

Sandra Perković opravdala je najave s kojima je došla u Split te pokazala da joj je Park mladeži sretno mjesto. Naime, na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Parku mladeži naša najbolja atletičarka napravila je fantastičan rezultat bacivši disk 70,51 metara.

To je njezin osobni rekord, ujedno i novi hrvatski rekord kojeg je u Splitu dvaput popravljala jer je u prvom pokušaju bacila 69,96 metara. Njezin dotadašnji najbolji rezultat bio je 69,11 metara. Ali to je bio samo početak jer u četvrtom pokušaju Sandrin disk je odletio preko granice od 70 metara (70,51 metara).

Sandra Perković je tako na najbolji mogući način najavila da će i ovo biti sezona njezine apsolutne dominacije u ženskom disku.

Nakon što je odradila pripreme u Medulinu, već je prvo natjecanje donijelo punu potvrdu kvalitetnog rada. Sandra Perković je kao od šale prebacila najbolji rezultat ove sezone (64.39 m) što ga je držala Kubanka Yaime Perez.

- Prezadovoljna sam ovim rezultatom. Imala sam odličnu seriju, a u Splitu se uvijek izvrsno osjećam i imam dobro natjecanje. Kad sam otvorila natjecanje sa 69,96 mislila sam samo da mi se ne dogodi peh kao prije tri godine u Varaždinu kad nisam uspjela prebaciti 70 metara. Tad sam imala peh, a sad mi se sve vratilo. Rekla bih da sam ovim rekordom upisala sedmi razred... Naravno, ovo je dobra najave sezone. Imam još uvijek puno ciljeva koje sam postavila pred sebe. Osjećam se jako dobro i moćno, a ono pravo počinje od petog mjeseca.

Ovaj rekordni hitac Sandre Perković od 70,51 m najbolji je rezultat u ženskom disku u zadnje 22 godine. U tom periodu samo su dvije bacačice dosegnule magičnu granicu od 70 metara (Ruskinja Natalija Sadova - 70,02 te Kineskinja Xiao Yanling - 70 metara).

Sandra Perković je srušila još jedan rekord, a dojam je da može baciti još dalje od ovoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:08