AMUR OPASNO PRIJETIO

FOTO: MURLEY RASPAMETIO LEDENU Medveščak prekinuo niz od pet uzastopnih poraza

Posebna atrakcija utakmice ipak su bili trojica Rusa - Sergej, Vladimir i Vadim- navijači Amura koji su stigli iz 8.600 km udaljenog Habarovska
 Boris Kovačev / CROPIX

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka teže su no očekivano dobili jednu od najslabijih momčadi KHL-a. Amur iz dalekog Habarovska pružio je jako dobar otpor Medvjedima u Ledenoj, predvođeni jako dobrim vratarom Aleksjem Murijginom dugo su odolijevali napadima domaćina. Gostima je prvi cilj bio obraniti se, pa su prepustili inicijativu Medvjedima, zatvorili se u vlastitu trećinu i vrebali konte. Imali su dvije-tri izgledne prilike, ali iskazao se i Barry Brust.

A onda je napokon rupu u ruskom zidu pronašao Matt Murley i skinuo dio silnog pritiska. No, nije dugo trajalo jer je Amur deset minuta kasnije izjednačio, a u akciji za gol asistencijom je sudjelovao i Jan Muršak, na radost velikog broja slovenskih navijača koji su specijalno zbog njega jučer bili u Ledenoj.

Međutim, opet je vrlo brzo Medvjede u prednost vratio Murley koji se polako, ali sigurno promiče u ponajboljeg igrača Medveščaka.

Posebna atrakcija utakmice ipak su bili trojica Rusa - Sergej, Vladimir i Vadim- navijači Amura koji su stigli iz 8.600 km udaljenog Habarovska.

- Prvo nam je trebalo 10 sati do Moskve, a onda još tri sata do Zagreba. Stigli smo u svom aranžmanu, samo za povratnu kartu potrošili smo 1200 eura. Otkud nam novac? Pa bavimo se privatnim biznisom- sa smješkom na licu rekli su dečki i dodali:

- Odabremo 6-7 putovanja tijekom sezone, a drago nam je da smo posjetili i Zagreb. Grad je prekrasan, šteta da ostajemo samo dva dana.

U Ledenoj su bili u kratkim hlaćama.

- Ovdje je užasno vruće, kod nas su temperature već u minusu.

KHL liga, ponedjeljak:

Medveščak - Amur Habarovsk 2-1

Redoslijed Zapadne konferencije: 1. Dinamo Moskva 50, 2. SKA 50, 3. Dinamo Riga 39, 4. Donbass 34, 5. Medveščak 33…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:39