BEZ IZNENAĐENJA

FOTO: Mal Gal uvjerljivo do naslova na Kutiji šibica, 44-godišnji Donald Suvajac najbolji igrač turnira

Igrači Mal gal građevinarstva iz Krapine u finalu su svladali Riblji restoran Korkyru sa 3-0 (2-0), te tako stigli do svog prvog trofeja
 Ronald Goršić / CROPIX

Igrači momčadi Mal Gal Građevinarstvo iz Krapine osvojili su naslov prvaka na 43. izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica. Najpoznatiji turnir u Hrvatskoj time je još jednom ‘promovirao’ staru ‘škvadru’, koja je godinama na okupu.

Mario Jozić, nekadašnji vratar Dinama, Donald Suvajac, Kujtim i Korab Morina, Matija Capar i ostali suigrači pod vodstvom R oberta Grdovića i Stjepana Malarića u finalu su pobijedili riblji restoran Korkyra pod ‘ravnanjem’ Predraga Jurića i Deana Računice.

Nakon vrlo neizvjesnog subotnjeg polufinala, koji je riješen tek izvođenjem sedmeraca, finale je zapravo imalo jednosmjerni tijek. Mal Gal je kontrolirao utakmicu, već nakon prvih 20 minuta vodili su 2-0, ne dopustivši suparniku da se vrati u igru. Poveli su vrlo rano, Suvajac je zabio na otvaranju u 3. minuti, Dino Kovač zaključio je prvi dio utakmice povećanjem vodstva na 2-0 u 18. Konačnih 3-0 djelo je Koraba Morine u 39.

Mario Jozić vrhunski je reagirao na svaki pokušaj Korkyre, uvijek se našao na pravom mjestu u rijetkim trenucima kad bi ovi izigrali njegovu pokretljivu obranu. Kao kobra opasni i brzi Suvajac bio je stalna prijetnja suparničkim vratima. Unatoč 44. godini, potvrdio je da je još ponajbolji hakler u Hrvata. Potvrdilo se to na kraju njegovim proglašenjem najboljim igračem turnira:

- Istina je, 44 i pol su mi godine. Još 1995. mi je bilo 26, kad sam uzeo prvi od četiri naslova pobjednika na Kutiji. Godinama smo zajedno, uigrani smo ‘do bola’. Iako je Korkyra možda bolja po imenima, znali smo da ćemo ih dobiti ako se bacimo na glavu i to smo i učinili. Utrošili smo zadnji atom snage...

Suvajac se nije zasitio, rekao je da će i dogodine na Kutiju, makar kao podrška s klupe uz “koju minutu na parketu”. Drukčijeg je mišljenja Mario Jozić, koji je, pak, također zasluženo, proglašen najboljim vratarem turnira:

- Nisam se predomislio. Dosad sam uzeo četiri Kutije, jedna od njih je bila veteranska. Sad je dosta i zato mi je drago što sam sve završio pobjednički. Pamtit ću ovo cijeli život, 23 godine Kutije je sasvim dovoljno.

U utakmici za treće mjesto Carling Pub je sa 2-1 nadvisio Cvjetno Polikliniku Milojević. Pobjedu im je donio Josip Jurić pogocima u 7. i 38. minuti, dok je poraz u samoj završnici ublažio Sadat Ziberi...

Veterani Ridenta osvojili turnir

U finalu veteranske Kutije šibica riječki Rident je nakon boljeg izvođenja sedmeraca pobijedio momčad Pun-pogodak.com rezultatom 4-3, čime su obranili lanjski naslov. Nakon regularnog dijela, rezultat je bio 2-2. Riječani su poveli golom Tkalčevića već u prvoj minuti, no Čivrag u 12. te Pavlović u 19. minuti okrenuli su rezultat još u prvom dijelu. Kad se već činilo da je sve gotovo, vratar Damir Knez je kolegi Mihačiću zabio za izjednačenje u 39. minuti.

U raspucavanju sa sedam metara za Rident su zabili Damir Milinović (na kraju najbolji igrač veteranskog turnira) i Keven Drndić, dok je za suparnike zabio samo Đoni Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:25