TUGA U AUSTRALIJI

FATALNI UDARAC LOPTICOM U GLAVU Umro slavni sportaš, premijer: 'U šoku je cijela nacija'

SYDNEY Australski igrač kriketa Phil Hughes preminuo je rano jutros u bolnici, dva dana nakon što je pretrpio udarac u glavu za vrijeme reprezentativne utakmice igrane u Sydneyju.

Liječnik australske kriket reprezentacije Peter Brukner kaže kako nesretni Hughes nije dolazio svijesti nakon fatalnog udarca u glavu.

'Potpuno smo shrvani', izjavio je predsjednik Australskog kriket saveza James Sutherland. 'Riječ tragedija često se upotrebljava u sportu, ali ova bizarna nesreća prava je ljudska tragedija.'

Hughes se srušio na travu nakon što ga je pogodila plutena lopta presvučena kožom, teška nekih 160 grama. Odmah je dobio prvu pomoć i prevezen je u bolnicu gdje je podvrgnut 90-minutnoj operaciji kako bi se smanjio pritisak krvi na mozak.

No, Hughesu nije bilo pomoći i rano jutros po našem vremenu Brukner je obavijestio australsku i svjetsku javnost o njegovoj smrti: 'Moja je tužna dužnost da vas obavijestim kako je Phillip Hughes preminuo'.

'Nije povratio svijest, niti je osjećao bol. U trenutku smrti bio je okružen obitelji i bliskim prijateljima.'

Mnogi su izrazili sućut obitelji Hughes, a među njima i australski premijer Tony Abbot: 'Njegova je smrt tužan dan za kriket i njegovu obitelj. Smrt Phila Hughesa pogodila je milijune Australaca'.

'Izgubiti tako mlad život u reprezentativnoj utakmici pravi je šok. Bio je voljen, divili su mu se i poštivali ga, kako njegovi kolege, tako i svi poklonici kriketa.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:47