VEČERAS NA HANŽEKU

EKSKLUZIVNO Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt: Zagreb je moje iskupljenje za Svjetsko prvenstvo!

Bolt nam je priznao da se ne sjeća posljednjeg boravka u Zagrebu i da ga još uvijek boli diskvalifikacija na Svjetskom prvenstvu
 Drago Sopta/CROPIX

Danas cijeli svijet luduje za njim. U Zagrebu je njegove rečenice strpljivo slušalo i poze snimalo dvjestotinjak novinara. Potpuno drugačije u odnosu na ljeto 2006. godine kada je Usain Bolt (25) u istom gradu trčao utrku na 200 metara. Na “Hanžek” je došao kao svjetski juniorski prvak, ali još prije tri godine samo su se rijetki sjećali da je visoki klinac s Jamajke već jednom jurio po hrvatskom tlu.

- Ja vam se ničega ne sjećam iz toga doba - iskreno je priznao Bolt u ekskluzivnom intervjuu, skoro pa ispričavajući se zbog toga...

- Rekli su mi da sam ovdje trčao, ali to je bilo tako davno. Puno toga mi se u međuvremenu dogodilo, bio sam na toliko mjesta.

Najbrži čovjek koji je ikada trčao planetom Zemljom (a Bolt se u svojoj knjizi hvali kako su mu rekli da ih je kroz povijest bilo oko 107 milijardi i da ništa ne može biti više cool od toga da ste brži od svih njih) u Zagrebu je od subote navečer, ali od glavnog grada nije vidio skoro ništa.

- Vrijeme provodim u hotelu i na treningu. Miran sam i potpuno posvećen utrci jer želim na visokoj razini završiti sezonu. Ispričali su mi da je ovdje jako lijepo i možda vas jednom, nakon što završim karijeru, turistički posjetim - pristojno je odgovorio Bolt.

Život nakon razočaranja

Nedjelja je bila dan za trening, ponedjeljak za medije, klince iz atletske škole i još jedan trening, a utorak za glavni posao. Boltova jurnjava tartanom na stadionu Mladosti započet će u 19.55, a završiti za...?

- Ne znam koliko će trajati utrka, ali planiram trčati najbolje što je moguće. Zagreb je prilika za moje iskupljenje, moram nadoknaditi ono što sam propustio na Svjetskom prvenstvu. U Zürich nisam mogao ići jer je bio preblizu SP-u, a u završnici sezone moram paziti na tijelo koje je tada izloženije ozljedama. Moram misliti na budućnost i Zagreb mi je idealno došao.

Podsjetili smo ga na neke brojke. Yohan Blake je svjetski prvak postao trčavši 9.92, koliko iznosi i rekord zagrebačkog mitinga u vlasništvu Tysona Gaya. Obojica su veliki Boltovi suparnici. Blake je u međuvremenu osobni rekord spustio na 9.82, a autor najboljeg rezultat sezone na 100 metara od 9.78 sekundi je Asafa Powell.

- Želim svoju najbolju utrku jer imam nedovršenog posla sa SP-a, kao što sam vam rekao. Želim iskupljenje. Ne brinem o konkurentima, samo o rezultatima i titulama. Blake je moj prijatelj, zajedno treniramo, ali i njemu i vama ću reći samo jedno. Dug je put do 9.58 (svjetski rekord na 100 m, nap. p.).

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:29