UTRKA NA 200 METARA

Bolt potvrdio dominaciju i u Šangaju

Jamajčanin je zaradio četiri boda u "dijamantnoj utrci", a do pobjede je došao uz rekord mitinga koji je "ukrao" svome sunarodnjaku Asafi Powellu
FILE - This is an Aug. 19, 2009, file photo showing Jamaica's Usain Bolt competing in a men's 200-meter semi-final during the athletics competition at the Beijing 2008 Olympics in Beijing. In the short span of two years, Bolt has done a decade's worth of restructuring to track and field's record book. He has made himself a candidate for The Associated Press' Athlete of the Decade by making people rethink what's possible in one of the most basic measures of athleticism: how fast a human can get from Point A to Point B. (AP Photo/David Guttenfelder, File)
 AP

Najbolji atletičar današnjice Usain Bolt svoj je premijerni nastup na jednom mitingu Dijamantne lige očekivano začinio pobjedom. U Šangaju je slavio na 200 metara s vrlo dobrim vremenom 19.76.

Jamajčanin je zaradio četiri boda u "dijamantnoj utrci", a do pobjede je došao uz rekord mitinga koji je "ukrao" svome sunarodnjaku Asafi Powellu.

Drugo je mjesto osvojio Amerikanac Angelo Taylor, inače olimpijski pobjednik na 400 metara prepone, zaostao je za Boltom 58 stotinki. Treći je s vremenom 20.43 bio još jedan Amerikanac, Ryan Bailey.

Bolt je bio 20 stotinki sporiji od najboljeg svoga, ali svjetskoga rezultata godine, no i to mu je bilo dovoljno za još jednu uvjerljivu pobjedu.

Na drugom ovogodišnjem mitingu iz serije Dijamantne lige na 100 metara kod atletičarki slavila je Amerikanka Carmelita Jeter (11.09), bila je 20 stotinki brža od svjetske i olimpijske prvakinje Shelly-Ann Fraser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 08:36