AHILOVA TETIVA

Blanka Vlašić ide na operaciju Ahilove tetive

Blankina afrička idila bila je kratkoga vijeka. Ahilova tetiva nije dala mira najboljoj svjetskoj atletičarki za 2010. godinu, i u utorak, 31. siječnja, u Švedskoj će se podvrgnuti artroskopskom zahvatu.

Najozbiljnija ozljeda u dosadašnjoj karijeri Blanke Vlašić znači i propuštanje dvoranske sezone, koja je uključivala i Svjetsko prvenstvo u Istanbulu, 10. ožujka.

Odgoda ne dolazi u obzir

- Zahvat sam namjeravala obaviti krajem rujna ove godine, ali okolnosti su takve da bi me odgađanja odlaska na operaciju bitno mogla omesti u pripremama za Olimpijske igre u Londonu - izjavila je Blanka za vlastitu internetsku stranicu.

I prošle i ove godine sve je podređeno osvajanju jedinog zlata koje drugoj skakačici u vis svih vremena nedostaje - olimpijskog.

Bol nikako nije prolazila, i nakon povratka iz pripremnog kampa u Stellenboschu, aktualna dvostruka svjetska dvoranska prvakinja otputovala je u Göteborg, na pregled kod specijalista dr. Swärda.

Artroskopski zahvat

Dugogodišnji liječnik kluba IFK Göteborg i švedske nogometne reprezentacije, u utorak je pregledao Blanku i preporučio je artroskopski zahvat kojim će se odstraniti izraslina koja ometa funkcionalnost Ahilove tetive, kao i komadić hrskavice u gležnju Blankine odrazne noge. Operacija je zakazana za 31. siječnja u göteborškoj klinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:57