DIJAMANTI SU VJEČNI

Blanka potvrđuje da su dijamanti njezini

 AFP

ZAGREB - Mitingom u Bruxellesu spušta se zastor na premijerno izdanje Dijamantne lige.

Blanka Vlašić treba odraditi formalnost. Njena pojava na zaletištu skoka u vis (počinje u 19.36) bit će dovoljna da potvrdi trijumf u Dijamantoj utrci koji se nagrađuje sa 40 tisuća dolara i peharom kojeg krasi veliki dijamant. Blanka je nedodirljiva na vrhu jer je pobijedila na svih prethodnih šest mitinga.

Prije odlaska u Belgiju poslala je izjavu ne znajući da je Ariane Friedrich ponovno izbjegla dvoboj. Njemica se odlučila “čuvati” za visaški miting u Eberstadtu u nedjelju.

- Nikada ne biram natjecanja na kojima ću dobro skočiti. Ukoliko mi se ukaže prilika, ako se vremenski uvjeti poslože s dobrom stazom i mojom dobrom formom, iskoristit ću priliku bez kalkuliranja.

Na zaletištu neće biti Chaunté Lowe koja je nakon ozljede u Londonu okončala sezonu, a naravno ni domaće Tije Hellebaut koja je ponovno trudna. Konkurencija je standardna: Green, Beitia, Di Martino, Školina... Posebno nas veseli što je svoje mjesto u atletskoj eliti prvi put izborila Zagrepčanka Ana Šimić koja je nedavno postavila osobni rekord od 192 cm.

Sandra Perković borit će se da zadrži drugo mjesto u Dijamantnoj utrci diskašica (start u 17.55). Za vodećom Barrios zaostaje osam bodova, a od četvrtoplasirane Grasu ima pet bodova više. Treća u redoslijedu Müller neće bacati na bivšem Heyselu.

Zvijezda mitinga je nabrži čovjek svijeta ove godine Tyson Gay. Amerikanac će u Belgiji trčati stotku, a zatim se preseliti u Zagreb gdje ga u srijedu čeka nastup na “Hanžeku”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:32