PROBLEMI S KOLJENOM

BLANKA NE IDE NA EUROPSKO PRVENSTVO! Joško Vlašić: 'Ozljeda je banalna, ali bolna...'

Večer prije zakazanog leta za Zürich Blanka nije uspjela odraditi takozvani tonizirajući trening
 AFP

Hrvatska atletika je u srijedu navečer ostala bez drugog aduta za zlatnu medalju. Blanka Vlašić je zbog bolova u lijevom koljenu otkazala nastup na Europskom prvenstva. Posljednjih dana mučili su je i koljeno operirane noge, kao i Ahilova tetiva desne noge, ali vjerovalo se da će izdržati Europsko prvenstvo i nekako završiti sezonu. Na žalost, nije uspjela.

Večer prije zakazanog leta za Zürich Blanka nije uspjela odraditi takozvani tonizirajući trening te je odustala od nastupa.

- Iako je prvi skakački trening prošao jako dobro, na druga dva su bolovi postali sve jači i nakon večernjeg treninga u srijedu odlučili smo odustati od Europskog prvenstva - rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

- Nije riječ ni o kakvoj teškoj ozljedi, već o upali patelarne tetive skakačkog koljena. Mogli bismo reći da je ozljeda banalna, ali vrlo bolna i ne može se skakati protiv takve boli. Da je riječ o samo jednom danu natjecanja možda bismo razmišljali o skakanju pod injekcijom, no tako se ne mogu odraditi i kvalifikacije i finale dva dana kasnije. Sad se Blanka mora četiri tjedna odmarati, a onda početi s terapijom i jačanjem tetive - pojasnio je Joško Vlašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:17