TOMIĆ NAPUŠTA DINAMO

Zoran Mamić: Za Mandžu još uvijek nemamo ponuda!

'Evidentno je da Hajduk radi pritisak na kadete, ali mi se nećemo miješati u njihove stvari', jasan je Mamić
 Drago Sopta / Cropix

Dinamova premijera je startala “ševom”. Zajec i Mlinka pokazali su na prvom treningu da nisu za baciti. A što je njima pokazao (raštimani) orkestar od kojega moraju napraviti filharmoniju?

- Neka malo osjete loptu jer lovimo formu - poslovno će trener koji nije računao na Badelja, Mandžukića i Cufrea. Ta je trojka na produženom odmoru. Bišćan je nizao krugove oko igrališta, a Šimić pumpao u teretani. Arijan Ademi? Nije se ni pojavio.

- Doći će 16. lipnja kada počne prijelazni rok. Ne trebate uopće sumnjati u to - pojasnio je Zoran Mamić kojeg smo malo kasnije uhvatili u “Teksasu” na kavi.

Sportski direktor je u potrazi za trećim vratarom, a u međuvremenu rješava igračku križaljku.

Ademi dolazi za 10-ak dana

- Ante Tomić će vjerojatno napustiti Dinamo. Mandžukić? Nemamo ponuda.

Pojačanja se još ne naziru na plavome horizontu.

- Za sada. No, kraj prijelaznog roka je daleko. Uostalom, u kolovozu ćemo imati jasniju situaciju što se tiče plasmana u Europi - jasan je Mamić čiju smo dobru volju iskoristili za pitanje o tinejdžerskom dvojcu iz Splita.

- Tomičić je definitivno otpao. Evidentno je da rade pritisak, ali mi se nećemo miješati u njihove stvari.

Toliko od sportskog direktora. Malo dalje sjedila je obitelj Kramarić. Otac je često oko Maksimira kada “plavi 9” ima trening. Krama nam se požalio na žuljeve, ali nema namjere posustati. Bio je tu i Ibanez koji je objašnjavao kako su njega i djevojku izdžeparili u Argentini.

A nakon što je sredio dojmove, pred novinarima se pojavio i Velimir Zajec. S osmijehom na licu i u trenirci s najdražim grbom. Bilo ga je lijepo vidjeti u starom izdanju.

- Atmosfera je dobra, a od subote smo kompletni.

Na prozivci su se pojavili Sivonjić i Chago.

- Računam na sve. Nama je nužna brojka od 21 igrača i tri vratara. Ostaju s nama.

Eventualna pojačanja standardno su pitanje za trenera.

- Politika kluba je da nije vrijeme za velike investicije. Pratimo i na vrijeme ćemo reagirati ako se pojavi nešto- ostao je zagonetan Zeko.

Vrijeme je za Sammira

Međutim, ima tu rezervi i u vlastitim redovima.

- Treba iskoristiti potencijal. Siguran sam da neki nisu stigli do svog maksimuma i naša je zadaća s njima raditi na tome. Kada to ostvarimo, nadam se da će to biti prava pojačanja za Dinamo - završio je Zajec.

A mi se nadamo kako postoji neka dobra duša koja će Sammiru pročitati trenerovu rečenicu. Jer, stigla je i posljednja prilika da Brazilac pokaže ono u što nas godinama u Maksimiru uvjeravaju... Vrhunski igrač ili tek prolaznik na maksimirskom peronu. Vrijeme je Sammire!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:45