ANTONOV U DINAMU?

ZORAN MAMIĆ U UKRAJINI Trener Dinama otišao u Odesu po čovjeka koji mu je zabio dva pogotka!

Nastavak prvenstva u Ukrajini je pod velikim upitnikom i igrači masovno traže raskide ugovora ili se prodaju u bescijenje
 Damir Krajač / CROPIX

U petak će prvenstveni dvoboj sa Slaven Belupom iz Dinamova kuta najaviti Damir Krznar. Pomislili bismo da viroza u slučaju Zorana Mamića malo predugo traje i da je nešto ozbiljnije u pitanju, a ne samo eskiviranje novinarske znatiželje zbog transfera Alena Halilovića u Barcelonu, da nismo saznali kako je trener i sportski direktor otišao na službeni put.

Krajnje odredište mlađeg Mamića je Ukrajina, koja je zbog krize postala prava meka za nogometne trgovce. Neslužbeno doznajemo kako je meta Zorana Mamića Oleksij Antonov, 27-godišnji napadač ukrajinskog Čornomoreca i Dinamov znanac iz Europske lige.

Naime, Antonov je u Zagrebu bio strijelac u preokretu Čornomoreca u 1. kolu Skupine B Europske lige, da bi i u uzvratu postigao gol za izjednačenje. Nažalost, bile su to jedine dvije egzekucije Antonova u skupini Europske lige. No, zato je u prvenstvu Ukrajine bio nešto uvjerljiviji pa je u 15 utakmica zabio pet golova i tome dodao tri asistencije.

Vrijednost Oleksiya Antonova prema Transfermarktu iznosi 1,8 milijuna eura, no zasigurno bi klub iz Maksimira prošao puno povoljnije s obzirom na trenutnu situaciju u Ukrajini. Nastavak prvenstva u Ukrajini je pod velikim upitnikom i igrači masovno traže raskide ugovora ili se prodaju u bescijenje. Primjerice, prije nekoliko dana je Čornomorec napustilo čak šest prvotimaca, svi strani državljani koji su se osjećali ugroženi zbog najava sukoba Ukrajine i Rusije.

- Tražili su raskid ugovora zbog nesigurnosti. A kako se ne zna kada će krenuti prvenstvo, izašli smo im ususret - objasnili su u Odessi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:40