GOSTOVANJE U ZADRU

ZORAN MAMIĆ 'Niti jedan igrač nije stigao u Maksimir mimo zakona FIFE i HNS-a!'

'Niti jedan igrač nije stigao u Maksimir mimo zakona i pravnih regulativa propisanih od strane FIFE i HNS-a'
 Damir Krajac / CROPIX

Da je birao, Dinamo ne bih mogao izabrati težeg protivnika za povratak na pobjednički kolosijek nakon posrtaja u Gradskom vrtu. Zadar je oduvijek bio nagazna mina za ‘modre’. U Stanovima je klub iz Maksimira gubio prvenstva...

- Svjesni smo te tradicije ali nakon Osijeka nemamo pravo na pogrešku. Od početka ćemo nametnuti igru kojoj težimo i vjerujem da će momčad odgovoriti zahtjevima koje ću staviti pred njih - rekao je Zoran Mamić koji svoj optimizam temelji na odličnom radu na treninzima između Osijeka i Zadra.

- Nisam sastavio dobru kompoziciju momčadi protiv Osijeka ali o konkretnim detaljima neću u javnosti. Sačuvati ću ih za svlačionicu. Dobra vijest je povratak Arijana Ademija u kadar nakon operacije nosa. S njim će vezni red dobiti na agresiji koja je nedostajala protiv Osijeka. Dinamo dočekuje protivnik koji je osigurao ostanak u ligi i navijačko okruženje koje je sve samo ne prijateljsko. U Zadru je i jedan od najboljih trenera nove generacije.

- Ferdo Milin je mladić koji zaslužuje pozornost. U vrlo teškim uvjetima radi jako dobar posao. Osigurao je svome klubu prvoligaški status, treba mu čestitati i pružiti podršku - zaključio je Zoran Mamić temu ‘Zadar’. Ona iduća nametnula se ovoga tjedna sama od sebe...

- Status transfera Alena Halilovića je pitanje za Barcelonu. Moje su informacije kako Barcelona nema problema s Halilovićem.

A ima li Dinamo upita od strane zainteresiranih klubova koji žele iskoristiti situaciju i ‘oteti’ Alena.

- Ne vidim razlog zašto bi se uopće netko javljao nama. Alen Halilović je od ljeta igrač Barcelone -.

Pitanje registracije mladih igrača zbog koje je Barcelona ‘pala’ na disciplinskoj komisiji FIFE tiče se i kluba iz Maksimira. Dinamo u svojoj školi ima nekolicinu mladića koji su pristigli iz inozemstva.

- Jasno je da postoje određena pravila kojih se naš klub pridržava. Niti jedan igrač nije stigao u Maksimir mimo zakona i pravnih regulativa propisanih od strane FIFE i HNS-a. Uostalom, igrač se ne može registrirati ako nema dozvolu nacionalnog nogometnog saveza države iz koje dolazi te odobrenja HNS-a i FIFE - jasan je Zoran Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:10