AFRIČKI KUP

Zidan: U pitanju su život ili smrt

Podižu se tenzije uoči nove utakmice Egipta i Alžira na Afričkom kupu
 Reuters

ZAGREB - Napadač egipatske nogometne reprezentacije Mohamed Zidan još je jedan u nizu sportaša koji potpuno nepotrebno koriste ratnu terminologiju uoči sportskog nadmetanja. Bez obzira na političke tenzije, takvo ponašanje uglavnom generira lošu atmosferu i nesportsko ponašanje. Egipat i Alžir polufinalni su par Afričkog kupa.

- U pitanju su život i smrt u ovoj utakmici. Za obje reprezentacije ovo će biti poput rata - rekao je Zidan.

Dvije reprezentacije nedavno su odlučivale o sudioniku Svjetskog prvenstva. U Kairu je kamenovan autobus s alžirskom reprezentacijom, a majstorici u Sudanu prethodio je niz incidenata na ulicama Khartouma. To su samo posljednji incidenti, povijest ovih nacija bilježi ih puno više.

Na putu do trećeg uzastopnog naslova Egipat treba izbaciti Alžir koji je na njihov račun u spomenutoj majstorici izborio Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

- Ovo je naša prilika pokazati svijetu da zaslužujemo biti tamo. Pobijedimo li Alžir s ponosom ćemo gledati Svjetsko prvenstvo. Bolji smo od njih i u četvrtak će svi vidjeti koja je reprezentacija bolja - nastavio je s velikim riječima Zidan.

U međuvremenu alžirski nogometaš Hameur Bouazza koristi finiji rječnik.

- Sjajno je što igramo protiv Egipta jer imamo mogućnost dokazati da smo ih pobijedili pošteno, a ne uz pomoć sreće. Imamo kvalitetu, karakter i duh. Utakmice dobivaju sretni igrači, a to smo mi - rekao je Bouazza koji će, kao i ostatak suigrača, imati podršku navijača u Bengueli jer je alžirska vlada orgaznizirala zračni prijevoz navijača.

U drugom polufinalu, također u četvrtak, igraju Gana i Nigerija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:25